Alla julkorten och askarna

Tänkte bara slänga in en bild på alla korten och askarna som gjordes till försäljningen!

Korten:


Askarna:


Vilka gillar ni bäst?

Min favorit är det gröna kortet med flickan på och bland askarna är det flickan med pepparkakorna.
Mannens favoriter är pepparkaksflickan på båda.

Födelsedagskort och tändsticksaskar

Då har lite mer blivit pysslat!

Först ut ett snabbgjort födelsedagskort:Och sist de askar som blivit gjorda:

Blöjtårta -beskrivning

Jag har gjort ett par blöjtårtor nu och tänkte slänga ut en beskrivning på hur jag brukar göra dem. Häng med!


Nu är det dags att rulla blöjor! Tänk på att rulla dem hårt, börja i den delen med möstret på så det kommer innerst (alltså syns det inte), blir bäst så. Jag använde mig av Lidls minsta blöjor, de är billiga och det är bara mönster uppe på blöjan. En gång fick jag tag på en blöja med mönster på hela och det blir inte speciellt snyggt. Håll ihop den rullade blöjan med ett gummiband.

Som stomme till hela tårtan tar jag en pappersrulle, bäst är det att använda dem till folie -de är lite kraftigare och längre än tex hushållspapper.Till botten har jag en pizzakartong, frågade på min lokala pizzeria och fick en oanvänd av dem. Jag klipper till locket och botten samt limmar ihop dem för mer stabilitet. Jag märker ut mitten och gör ett hål till pappersrullen. Se till så att de rader av blöjor du vill ha får plats på kartongen (jag valde att ha tre våningar, alltså har det understa våningen tre lager).Sen brukar jag piffa till kartongen lite, denna gången målade jag den med blå akrylfärg och limmade på ett tårtpapper. Ibland har jag limmat färgat papper på kartongen.Skär ut ett hål till pappersrullen. Sätt i rullen och mät hur högt upp de våningarna du vill ha går. Märk rullen 1-2 cm under det översta lagret blöjor och skär av det överflödiga. Det blir snyggare så än om rullen sticker upp ovanför blöjorna. Sätt i pappersrullen och låt torka. Man måste inte limma fast pappersrullen i botten för blöjorna blir ganska kompakta sen, men jag gör det för att hindra tårtan från att glida runt.Trä på ett stort gummiband på pappersrullen och sätt i blöjor mellan rullen och gummibandet. Snyggast blir det om man sätter skarven på samma ställe. När första lagret är klart, trä på ett stort gummiband till och fortsätt på samma sätt.

Så här ser det ut när alla blöjorna är på plats:Dags för dekoration! Jag brukar ta sidenband de bredaste Panduro har (i detta fallet vet vi att det blir en liten kille så jag kör hårt med blåa toner). Det finns säkert massa bra trix för att hålla sidenbandet på plats, det som fungerar för mig är att limma ihop ändarna och låta det torka med knappnålar (som jag sedan tar bort).

För att piffa upp tårtan har jag ett kramdjur som caketopper. Lite nappar och skedar i sidorna gör det lite roligare. Här kan man ju göra hur som helst, blommor, "bling"... Ja, såg vad man inte kan sätta i tårtan. Som avslutning tar jag på cellofan och binder sidenband där med.

Titta gärna runt i bloggen så kan ni se flar blöjtårtor!

Julkort och tändsticksask

Två nästan identiska saker.
Pepparkakspappret är hemmagjort, lekte lite i word. *haha*
Tyckte det passade så bra med pepparkakspapper till Magnolias bakande flicka.

Nu börjar här bli en liten hör med julkort här hemma...!

Pepparkakspappret hamnade lite snett på asken, men jag kunde inte ändra på det för då började pappret gå sönder. Men det retar mig. *grrr*

Tack för titten!

Fler julkort och en tändsticksask

Lite mera pyssel som är gjort! En del av korten är väääldigt lika varadra, men jag teroriserar er med dem ändå!Och en närbild (klickbar) på sista kortet, där glittret syns bättre:Och sist men inte minst.... En tändsticksask gjord av maken!Tack för titten!

Julkort och en skjorta

Här har det scrappats på (fast jag skulle behöva göra mer).
Funderar på att sälja lite julkort i år, vad säger ni... ärligt: går det att sälja korten?

Först ut ett skjortkort till kusinen. Inte mitt stoltaste ögonblick precis, tänkte fel så den öppnas lite konstigt. Kortet är väldigt litet, skulle gissa på en 8 cm typ.Sen julkorten:

Den sista känns lite fattig... får nog slänga på nån dekoration...

RSS 2.0