Resumé av årtiondet, året och spådom inför 2010

Nu går vi in på ett nytt år och ett nytt årtionde - vad passar då bättre än en resumé av tiden som gått och lite spådomar om vad som komma skall.

Så, vad har hänt i mitt liv under de senaste tio åren? Jo, en massa. Kan lugnt påstå att dessa tio åren har varit de mest händelserika i mitt liv. Jag gick in i millenniet som 18-åring och lämnar årtiondet som 28-åring.

Jag har:

 • Gått på bal
 • Tagit studenten
 • Träffat min man
 • Förlovat mig
 • Flyttat hemifrån
 • Haft mina första ”riktiga” jobb (sommarjobb, deltidsjobb, barnpassning har jag haft sedan tidigare).
 • Flyttat totalt fyra gånger
 • Opererat mig två gånger
 • Varit sjukskriven fyra gånger
 • Gått på 1 dop, 5 bröllop och 2 begravningar
 • Läst till undersköterska
 • Gift mig
 • Upptäckt scrapbooking
 • Haft tre missfall
 • Följt mannens resa från fabriksarbetare, till student och slutligen ingenjör
 • Tagit mitt första lån
 • Blivit, långt om länge, fast anställd

 

Höjdpunkter från mitt 2009

Året började i botten, sen gick det uppåt, sen lite ner igen och nu precis mot slutet började det vända uppåt igen.

I mars var det dags för mannen att nolla, inte mindre än 30 fyllde han. Vi flydde Skåne och firade födelsedagen i huvudstaden (mitt första besök där i vuxen ålder). På kvällen åt vi Nobelmiddag i Stadshuskällaren, mitt livs bästa matupplevelse som jag hoppas att vi gör till en trevlig vana!

Bästa vännerna fick varsin liten pojke och jag har haft turen att få följa de båda under sina graviditeter. Härligt att få bli ”moster” till dessa små godingar, välkomna till världen Emil och Carl!

2009 gick i vinstens tecken: jag vann den årliga tävlingen på midsommar, vann båda vadslagningarna vi tjejer hade och jag hade flest rätt i årets spådomar.

Jag har ”tagit tag” i min scrabooking mer, skaffat mig mer kunskap och material. Har även sett att jag utvecklas mer och mer. Med lite tid så kanske jag till och med går och blir bra på det.

Efter några månaders pina så fick vi äntligen lägenheten vi suktat efter, en nybyggd trea på bottenvåningen med en egen liten trädgård. Flytten dröjer dock tills sommaren, på tok för lång tid om du frågar mig!

Precis i slutet av året fick jag en ny tjänst och en ny arbetsplats. Ska bli spännande att se hur detta utvecklar sig, men jag har bra ”feelings”. Saknar dock mina gamla kollegor en massa redan.

 

Vad händer 2010?

Varje år skriver jag, mannen och mamma en lista med vars 15 spådomar. Listan får inte bestå av saker man vet ska hända eller saker man själv kan påverka. Jag hoppas att jag får en vinst i år med!

Under 2010 har vi blivit bjudna på inte mindre än tre resor, några av resorna blir vi bjudna på allt! Helt otroligt! Dock har vi inte möjlighet att följa med på alla tre, ingen av oss har semesterdagar nog för det… Tyvärr. Men någon resa ska det väl förhoppningsvis bli, sen om det blir Florida, Kina eller Egypten är en annan fråga.

Vi kommer att flytta och förhoppningsvis trivs vi ypperligt på det nya stället. Jag misstänker också att mamma kommer att flytta, om det inte blir lägenheten hon spanat in just nu så blir det säkerligen en annan.

Får man lägga in en önskan om en graviditet med? Det går ju inte så bra för oss, men kanske 2010 blir ett bra år! Dock kommer vi fortsätta med den avslappnade ”que sera sera”-stilen.  I det stora hela hoppas jag i alla fall att jag och alla kring mig får må bra detta år.

Jag hoppas också att jag fortsätter att utveckla min scrapbooking, kanske jag vågar mig iväg på en träff. Ett löfte är också att scrappa mer

2010

Gott Nytt År!

Hoppas att ni alla får ett riktigt gott nytt år!
Må 2010 ha massa roligheter med sig för oss alla!


Med start av det nya året hade jag tänkt göra lite förändringar i bloggen. För tillfället detta en ren scrapblogg men nu hade jag tänkt börja blanda det med lite annat. Kanske lite tankar och funderingar, kanske lite humor, kanske något annat... Vem vet?!

I natt ska jag jobba. Har alldeles precis påbörjat en ny tjänst (så pass nytt att detta blir min första natt på egen hand... men ska det vara så ska det vara ordentligt *haha*). Detta innebär att jag arbetar ständig natt, detta är jag jätte glad för då jag länge önskat mig detta. Förhoppningsvis får jag mer tid till mitt liv då jag arbetar färre arbetstillfällen... 14 nätter på 4 veckor om man får lov att skryta.
Fast att jobba i natt känns det lite sorgligt, mannen och jag har alltid pussat varandra när klockan slagit tolv. I år firar vi nio år som förlovade, vi slog till 010101! Fast man kanske inte räknar och firar förlovningsdagar när man gått och gift sig?

Vad ska ni hitta på med idag?

Topp 10

Såg att flera lagt ut årets topp tio saker som de scrappat så jag tänkte inte vara sämre än så (perfekt eftersom jag inte köpt en kortläsare än heller och kan därför inte lägga ut nya bilder).

Årets topp tio, inte i ordning utan som en salig blandning!

Hm, mitt nyårslöfte till mig själv får nog vara att scrappa lite mer... och bli lite bättre! Får övertala maken till att jag bara måååste ha mer stämplar (och annat) så att jag kan hålla löftet. :)

GOTT NYTT ÅR!

God Jul

Ville bara önska er en God Jul!


Har nytt sd-minne till kameran men vår gamla dator gillar inte minnet. Bilder på det jag gjort den senaste tiden kommer sen när jag köpt en extern kortläsare!

Julgranskulor

Hejsan och god morgon!

Idag är ingen vanlig dag, idag är det nämligen min födelsedag! Varför jag skriver detta vet jag inte, kanske för att jag fiskar efter gratulationer? :)

Under några dagar har jag pysslat med att göra julgranskulor. Jag hittade tipset om dem här: http://pysselmyran.blogg.se/2009/november/julkulor.html
Jag har gjort dem i storlekarna 5, 4 och 3 cm diameter (per cirkel då). Hela kulan är gjord av 20 cirklar. Jag äger ingen cirkelstans så jag har klippt ut allt för hand (kommer nog stå en stans eller flera på nästa års önskelista). Men det var värt jobbet, blev supersnyggt! Och då ska det läggas till att jag egentligen inte är så förtjust i "tingeltangel". :)
Kulorna bor nu hos mamma!

Här är bilder på den största och minsta kulan. Mellersta kom till senare och har inte fångats på bild.
Inte det lättaste att göra dem rättvisa med kameran...

Tre julkort

Kom på att jag glömt lägga ut bilder på mina senaste julkort!

Till mamma: ett värmeljuskort i hennes favoritfärg rött!Till svärföräldrarna: ett värmeljuskort i grönt (makens val).Ett kort till mormor: annorlunda vikning (tänkte att hon kunde få lite att fundera på, hon scrappar själv). :)Närbild (klickbar) från en annan viknel:Gjorde ett till kort med samma vikning, fast i grönt. Men detta glömde jag bort att fotografera. *ops*

Nu är julkorten skickade. Skönt! I år gjorde jag inte hemmagjorda kort till alla (typ 30 familjer), utan det var bara de närmst sörjande som fick.

Kort till Calle

Ett litet välkommen-till-världen kort till lille Calle. Ser fram emot att få träffa honom!Och en närbild (klickbar givetvis):


Kort med annorlunda vikning

Detta är ett beställningskort till en 50-åring. Testade att göra ett kort med annorlunda vikning, blev nöjd med det!

Färgerna kommer inte alls till sin rätt på bilderna (dumma vinterljus).
Kortet är iaf mörklila (bling), med två olika ljuslila mönstrade papper.
Runt varje ruta är där guldglitter (lim), så det blir en lite exklusiv känsla över det.
Bokstäverna och siffrorna är i guld.
Stämplen i mitten (där det är menat att texten ska vara) är in Inkido
Och sist men inte minst en Magnoliastämpel målad i lila nyanser.

RSS 2.0