Befjädrad mat

Som ni säkert alla vet vid detta laget så ääälskar jag kyckling.
Men trots detta så kan nog även jag erkänna att det blivit aningens
för mycket av den varan under denna veckan...
Snart kommer jag att utveckla fjädrar om jag fortsätter så här.
 
På måndag och tisdagsnatten åt jag en namnlös asiatisk kycklinghistoria med udonnudlar,
i onsdags var vi hembjudna till mamma och då åt vi hennes teriyaki kyckling,
i torsdags åt jag chicken madras, i fredags och igår blev det min variant av teriyaki kyckling
och de två första jobbnätterna nu i helgen har jag haft med mig pastasallad med... gissa vad i.
Förutom frukost så var det bara nån portion spagetti och köttfärssås
i början av veckan som var helt fjäderfäsfri.
Bilden visar min variant av mammas teriyaki och recept hittar ni ----> här
Vad jag ska äta idag och i natt vet jag inte än... men jag hoppas på att det inte blir kyckling.

Min/vår bokhylla

Igår besökte jag bokrean och började plocka på mig ett gäng böcker.
(typ som Hermans Erik XIV, andra delen av Wolf Hall, Den sista kejsarinnan, Borgia, Elizabeth I)
Men sen tog jag mitt förnuft till fånga och la tillbaka dem igen...
Grejen är den att jag hemskt gärna köper böcker men nuförtiden är jag urkass på att läsa dem.
Så jag traskade hem igen och började gå igenom bokhyllorna.
Jag rensade bort en del gammalt grejs som jag inte har någon nytta av,
vissa har jag redan läst men inte gillat och andra är bara ointressanta för mig i dagsläget.
Uppskattningsvis så har jag en 20-25 olästa böcker kvar i hyllorna.
Och då räknar jag bara de skönlitterära -faktaböcker har jag en massa av som nästan är olästa.
Fakta är bra men de är skittrista att läsa, trots att där är grejer som verkligen intresserar mig
som konst, kungligheter och sånt... men tyvärr så bläddrar jag mest i dessa och tittar på bilderna.

Grönt snack

Det verkar vara orkidéernas tid nu, här hemma är det fyrtal i omblommning...
...och detta sker med trots (eller tack vare) nästan noll kärlek från mig, woho!
Skvallra inte till de andra, men denna gammelrosa är min favorit.
Just det, minns ni mitt projekt där jag inspirerad av min tandläkare
satte ner två orkidéer i en stor vas fylld med vatten och rötter?
Ni vet, där den enda pyttelilla skillnaden var att tandis blommor var i plast och mina riktiga.
Well, de dog ganska så omgående... den som höll längst överlevde i två veckor.

Lite bortskämda

Jag var på Systemet igår och letade efter rödvin att göra sås på.
Egentligen kan man hälla i typ vilket vin som helst i en sås,
men jag var ute efter ett speciellt...
 
Det är värsta trenden nu att flaskorna ska vara pyntade.
Flaskorna med de lila blommorna och rosetten var egentligen mina favoriter,
men de var rätt dyra för att bli till sås och jag behövde ju två flaskor...
 
Två flaskor, tänker ni kanske nu, det blir en jäkla massa sås.
Well, jag har några här hemma som vägrat ta av sig tomeluvorna trots att vi nästan är i mars.
Men så såg de reklam för de nya pyntade flaskorna och kunde gå med på ett byte.

Nytt försök

Hej!
Jag heter Diana, är 25 år och leker fortfarande med kottar...
Okej, det är inte kottar utan avokadokärnor.
Batman som gav dem till mig, då de var resterna från torsdagens guacamole.
Mina fina kärnhästar fick galoppera runt ett tag, men sen hamnade de upp och ner.
Jag tror inte att jag kommer att kunna skörda några avokados från dem,
men det kan kanske bli lite coola plantor av dem att ha i lägenheten.
Om de överlever det vill säga...

Jag är knäpp

Mitt nuvarande kontokort går snart ut och igår landade det ett nytt i lådan.
Men så sur jag blev!
Saken är den att jag har en liten "grej" när det kommer till siffror,
jag gillar jämna siffror men allra mest 8.
1 är den udda siffra som kan fungera, men då i kombination med 8 -arton alltså.
(det är likadant med bokstäver, men inte fullt så illa som med siffror)
Mitt kontokort var såååå fint med en massa jämna siffror och en hel del åttor.
Det nya har bara två åttor på sig och en massa ojämna siffror,
fattar ni hur fel det blir för mig?!?!
Först funderade jag på att bojkotta kortet,
men jag tror inte Batman gått med på att jag snyltade på honom i fyra år.
Men jag skulle ju kunna "råka" bli av med det ganska omgående
och hålla tummarna för att det nya är bättre.
Har ni också nån sån här lite konstig grej som ni har dille på?

Allt är Batmans fel

Igår firade vi en retroaktiv Alla Hjärtans Dag.
För första gången testade vi Gastro, för er som inte har koll på Helsingborg
så är det stans "finaste" restaurang och ligger i topp bland Sveriges bästa.
Jag var helt inne på att äta som jag brukar, två förrätter eller en förrätt och en varmrätt,
men Batman sa: Vi gör typ aldrig sånt här, varför inte gå all in?
Så vi beställde in vars en "Helkväll på Gastro" = fem rätter och lika många glas vin.
1:tatar, 2: hummer, 3: anka, 4: ostar 5: litchidessert
(vill ni ha mer detaljer så klicka på länken högre upp i inlägget)
Det var jättegott, otrolig service och supersnyggt upplagt, men.... det var på tok för mycket.
Efter ungefär 2½ rätt så sa det stopp hos båda och vi petade bara i resten.
Men vi hade en underbart trevlig och matnördig kväll ihop och det var !

Kärlekens dag

Det är jobbhelg nu, är mellan andra och tredje nattpasset idag
och det brukar vara den "värsta" tiden för hjärnan som arbetar i slowmotion.
(sen väl på jobb kommer den igång igen... ja, så mycket det går)
Så jag och Batman har valt att fira kärlekens dag en annan dag,
jag känner mig liksom inte riktigt på nåt romantiskt mood just nu.
Söta mamma dök upp på jobb med presenter till mig, Batman... och kollegan M1.
Haha, mamma brukar ibland hämta mig på helgen
och kollegan M1 bor på vägen så hon får också hänga med.
De två har blivit lite polare vars största hobby är att mobba mig...
 
Firar ni något idag?

The sky is the limit

Vi "råkade" trilla över lite märgben igår
och genast satte vi igång med ännu ett fondkok.
Det var verkligen på tiden för frysen har varit tom på köttfond under en lång tid nu.
Jag tycker att vi/Batman skulle starta ett fondkokningsföretag.
Batman älskar ju att koka fond
och dessutom så är det väääldigt trendigt att dricka buljonger nu.
Men det är typ omöjligt att få tag på kvalitetsfond i vanliga affärer,
vi har inte sett någon här nere i alla fall.
De vanliga fonderna som säljs innehåller helt galet mycket salt
och därför är man väldigt begränsad i vad man kan göra med dem.
"The sky is the limit", med svenskt uttal på sky skulle företaget heta... coolt va!?
 
Först fondaffärer på deltid -vilket leder till en liten gård där vi har en butik
med våra egna varor och slutligen kanske även en jäkligt bra restaurang på gården.

Action

Oh, kollla kolla!
Det har redan börjat hända saker i odlingslådan!
Det hela blir extra spännande då jag hämtat jorden från trädgården
så det kan i princip vara vad som helst som gror där...
 
Nu är det typ bara sju månader kvar av "värsta" odlingssäsongen,
kul bloggen kommer att vara ett tag framöver va? Hehe.
 

Fullt ös

Jag som vanligtvis kan ta vm-guld i slapp misslyckades totalt igår.
Vid halv tolv började det krypa i kroppen
och istället för soffhäng så blev det storstädning och en promenad till mataffären.
Batman var sugen på italienska köttbullar i bröd
och givetvis fungerade det inte med vanligt köpebröd så han ställde sig och gjorde sin brioche.
Inget nyttobröd precis med tanke på mängden smör, men ack så gott.
Sallad, köttbullar, coleslaw, mozzarella, parmesan och rostad lök -en "lätt" "liten" macka.
Observanta läsare märken skillnad på brödens form på bild ett och två,
Batman gjorde helt enkelt några olika varianter...

Sliten

Vi var iväg på party igår.
Det var väldigt städat, men ja... aningens sliten är jag idag ändå.
Det är inte mycket en gamling tål, haha.
Heter det party egentligen? Eller vad säger man?
Vi var ett gäng som åt middag, dock en väldigt lång middag
då vi började fem var hemma vid halv ett-ett på natten....
Planen för idag är soffläge, men en stor bonus är om dammsugaren blir rastad med.
 
Hur ser er söndag ut?

Nu är det igång

Damdadam, årets första fröer är nu planterade!
I år köpte jag inga fröer utan skrapade kärnor ur exemplar vi hade här hemma,
enligt nätet ska det gå att göra så nu väntar jag med spänning.
Förra året var ett urkasst chilipaprika år, trots en massa plantor så fick vi ca 3 chilis och 0 paprikor.
 
Vet ni vad mer jag såg på nätet när jag snurrade runt där
i jakten på den ultimata chiliodlingshjälpen och som jag bara måste testa?
Att det går att odla ingefära här i Sverige!
Jag trodde vi hade på tok för kallt och mörkt... ingefära äter jag massor av
så det hade varit riktigt coolt om det fungerar att odla egen.
Tydligen så tar man bara en rejäl färsk bit ingefära köpt i mataffären, 
tar jord i en ganska liten kruka och gräver sen ner typ halva roten och låter hälften sticka upp. 
Sen om den överlever och börjar sätta skott så över med den i en större kruka 
och om allt går väl så kan man sent på året skörda...

Planering del ?

Igår satte vi oss en liten stund och började verkligen planera sommarsemestern,
en semester som till typ 99% kommer att bestå av
Batpolarens bröllop i Champagne och zick zack resan på vägen dit.
Vi valde att börja från det vi vet, bröllopet och tiden vi kommer att vara på slottet
plus att vi natten innan vill befinna oss i närheten av det.
(och igår bokade vi ett hotell i Reims, supernära bröllopsslottet)
Efter bröllopet så har vi inte så mycket kvar av semestern så vi måste ganska snabbt
bege oss hemåt igen... antagligen blir det två övernattningar - kanske i Arnhem och Hamburg.
Innan bröllopet ska jag till Neuschwanstein, som är ett irl "Disneyslott" i södra Tyskland.
(det är inte precis i närheten av Champagne men jag skrev ju att vi kör zick zack)
Men bröllopet och N-jäklar-i-det-svårstavat-slottet är våra enda måsten,
så har ni tips på trevliga saker i typ mellersta och södra Tyskland,
de norra delarna i länderna där under eller de södra delarna av Frankrike så hojta till!
Det vi främst är ute efter är "hidden gems", alltså lite okända ställen
men gärna med vackra vyer, historiska saker och/eller god mat.

Nörderi

Jepp, nu blir det ännu ett sånt där dödstråkigt inlägg
där jag går helt in i Batmans och mitt matnörderi...
Han fick ju en utmaning av mig och så här blev det:
Rätt 1 Vegetarisk: Tortellini med blåmögelost och päron, puylinser, picklad ostronskivling,
friterad palsternacka, brynt smör samt tre puréer av ärtor, morötter och palsternacka.
Rätt 2 Seafood: Blomkålspuré, pankofriterad pilgrimsmussla, citronmarinerad rädisa,
rå rädisa, potatischips med timjan samt friterad grönkål.
Rätt 3 Kött: Risotto (med hemmagjord grönsaksfond), lökpuré, friterad lök,
lökpulver (hemmagjord den med, 24-isch timmar i ugnen) samt fransyska tillagad sousvide.
 
Och vilken rätt var min favorit?
Aningens chockerande så var det seafoodrätten, den friterade pilgrimsmusslan
smakade typ som chicken nuggets... fast på ett bra sätt. Haha!

Stök

Det är Batmans tur att ha en matutmaning idag.
Igår preppade han "lite" av maten och så här såg köket ut då
(utanför bild har vi en proppfull diskmaskin och två överfulla diskhoar):
Dagens utmaning består av att laga tre förrätter.
Han har fri tillgång till kryddskåp, "oljestation" + några basvaror,
han har 200kr i budget och får ta 5 valfria saker från hemmet.
Sen lottade vi fram några måsten som varje rätt skulle ha,
jag gillar att slumpen får avgöra för annars är det lätt att man som utmanare
har en färdig tanke i huvudet, blir låst och utgår från det.
1: Seafood, potatis, 3x grönsaker samt något friterat.
2: Kött, ris, 3x lök och något tillagat sousvide.
3: Vegetarisk, linser, 3x puré/sås samt något syrat.
Spännande värre!
RSS 2.0