Kvack

Nej, vi har inte nåt "normalt" intresse precis... hela vår tisdag bestod av matlagning.
Jag var med och gjorde korv för allra första gången!
Hur kul som helst, man kan ju variera sig i det oändliga och få fram den ultimata smaken.
Vi råkade ha en anka för mycket här hemma så det blev ankkorv,
men slängde i lite fläskfärs och späck för att få in lite mer fett.
Kryddningen består av lite chili, timjan, vitlök och så salt och peppar då.
Vi hade sparat ett gäng ankskrov i frysen sen tidigare projekt
så vi plockade fram dem och gjorde ankfond under gårdagen med.
Och av fett och skinn gjordes det ankfett, sååå gott att steka mat i.
Kommentarer
Postat av: Znogge

Men matlagning är ett härligt och gott intresse :D

2016-03-02 @ 06:49:59
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: moi

Vi spelar helt klart i olika divisioner!!
"Råkade ha en anka hemma"... Jag råkade ha en halv liter mjölk och den hällde jag ut :D

2016-03-02 @ 07:10:53
URL: http://www.moiochjag.blogg.se
Postat av: moi

Hoppas inte det märks alldeles för tydligt hur avundsjuk jag är på er kreativitet, energi och ert intresse ...... :)

2016-03-02 @ 07:11:48
URL: http://www.moiochjag.blogg.se
Postat av: Hanneles bokparadis

dottern har gjort egen korv.

2016-03-02 @ 07:46:52
URL: http://hannelesbibliotek.blogspot.se
Postat av: åsa i åsele

Så inspirerande. Häftigt att göra egen korv...

Någon anka bor icke i min frys.
Tror ankor bara finns till försäljning i Skåne.

2016-03-02 @ 07:56:36
Postat av: Ama de casa

Ni är så himla duktiga på matlagning! Men är ni säkra på att det verkligen är anka? Jag hade köpt rökt, torkad anka häromdan som visade sig vara en ko... :-)

Gomorron!

2016-03-02 @ 08:54:34
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Lena i Wales

Mamma gjorde alltid korv till jul, så det har jag gjort många gånger, men inte av anka och har inte heller provat ankfett. Vad duktiga ni är!!!

2016-03-02 @ 09:06:48
URL: http://lenaiwales.wordpress.com
Postat av: Ami

Korv har jag aldrig provat på att göra!
Men förstår att det måste bli en helt annan smak än på den man köper i affären :)
Ja, ni är helt otroligt duktiga!

2016-03-02 @ 11:28:37
URL: http://rendahlispanien.wordpress.com
Postat av: Biggeros

Har aldrig gjort egen korv men har en mall stående till förfogande. Väldigt intressant ÷)

2016-03-02 @ 18:08:33
URL: http://biggeros.blogg.se/
Postat av: anette

Vi har pratat många gånger om att göra egen korv men i får inte loss tummarna riktigt här hemma......

2016-03-02 @ 20:28:52
URL: http://anettan.blogspot.se
Postat av: Ditte

Imponerande! Och när du beskriver det hela får du det som att låta ungefär som om du lagade något enkelt.
Bara idén , att komma på att göra ankkorv bprde ni ta patent på. Och ett extra för att få smala på den frdiga korven. När säljs den och var?

2016-03-02 @ 22:32:58
URL: http://akker.blogg.se
Postat av: Veiken

Jag trodde att anka var tillräckligt fet utan att tillsätta extra av den varan, sa novisen!
Öppna en gårdsbutik och sälj ankkorv där! :)

2016-03-03 @ 02:42:25
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: moi

Hoppas det inte var en (eller flera) av plastankorna som strök med till korvmojseriet :D

Svar: Aldrig!
Decdia

2016-03-03 @ 12:56:41
URL: http://www.moiochjag.blogg.se
Postat av: Pernilla

Alltså, jag har mardrömmar om mammas julkorv. Åhh så äck....mindre god. Vill inte ha köttkorv eller hemgjorda korvar. Men det är väl för att jag inte fått smaka någon riktigt god någonsin.
/P

2016-03-03 @ 18:32:29
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Ruth i Virginia

"råkade ha en anka för mycket"
Hur många hade ni till att börja med? :)
Gjorde ugnstekt anka en gång, men ingen,
inte jag heller, gillade anksmaken.

Förreste - hur får du tid att läsa böcker,
när ni spenderar så mycken tid på matlagning?
Bara undrar.

Svar: Vi har ofta anka i frysen, vi älskar det! Men vi köpte ett märke som vi inte tyckte smakade så mycket och den ankan ville vi bli av med. Jag läser inte så mycket, tyvärr... det är så mycket annat som distraherar.
Decdia

2016-03-06 @ 04:16:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0