Masterchef Ödåkra

Masterchef Australia är igång igen... vårt absoluta favoritprogram.
Och vad händer när vi ser på sånt?
Jo, vi börjar utmana varandra i matlagning.
Visserligen gör vi sånt året om, men det blir extra mycket när man har ständig inspiration.
(jag ber om ursäkt till er läsare som tycker sånt här är blaha, kom tillbaka typ i mars)
 
Det var min tur att bli utmanad och jag fick det här att gå efter:
-Två rätter, den första ska innehålla fisk och ha asiatiska influenser.
- Varmrätten ska ha rödvinssås och tre varianter av en sorts lök.
-Någon av rätterna ska ha något friterat och bägge ska ha minst två grönsaker.
Först ut blev det en laksa (som tydligen betyder "soppa" på nåt språk),
receptet hittade jag i en kokbok här hemma som innehåller curryrätter.
Lite mesig i styrkan för min del, men det smakade helt ok med tanke på fisken... hehe.
Fond på hemmagjord currypasta med en halv miljard ingredienser,
kokosmjölk, vit fisk, vermicellinudlar, böngroddar, salladslök och lite grönt.
Varmrätten ville inte riktigt fastna på en vettig bild,
men jag lät mig inspireras av Jamie Oliver och la upp allt på en skärbräda.
Kalv  fransyska med rödvinssås (kokt på fond made by me) och fiterad scharlottenlök.
Sen spenat, picklade morötter, lökpuré, confiterad lök, bönor och stekt blomkål.
 
Nästa gång är det Batmans tur att utmanas, vad ska jag hitta på till honom?
Middag till 20 bloggläsare kanske, haha!
Kommentarer
Postat av: Znogge

Självklart och du kan räkna med mig :D Ingen getost tack eller lamm dock annars har han fria händer!

God morgon!

2016-01-14 @ 06:48:21
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Ama de casa

Gud vad duktig du är! Jag tycker ni ska öppna en restaurang här i Torrevieja!!!

Och apropå utmaningen: Jag tar gärna getost, men morötterna kan han skippa :-)
Fast å andra sidan vet jag redan att Batman lagar så himlarns god mat så till och med morötterna smakar gott :-)

Gomorron!

2016-01-14 @ 08:51:51
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Comsi Comsa


Så gott, du kan...... :-)

Jag äter allt, men håll å hår.... :)))

Kram ♥

2016-01-14 @ 09:24:26
URL: http://egopyret.blogspot.com/
Postat av: Geddfish

Vad duktig du är! Ser urläckert ut!
Kram ♥

2016-01-14 @ 09:54:03
URL: http://gerd-geddfish.blogspot.com
Postat av: åsa i åsele

Så kul att Ni är matintresserade å kan utmana varandra på detta viset.
Du är fantastiskt duktig. Varför jobbar inte Du i kök?

2016-01-14 @ 11:51:36
URL: http://naltanorrland.blogspot.se
Postat av: Ami

Jag har sagt det förr och jag säger det igen....när öppnar ni restaurangen? :)

2016-01-14 @ 12:38:52
URL: http://rendahlispanien.wordpress.com
Postat av: moi

.... i alla fall till två (bloggare) :)
När ni har öppnat er restaurang kommer jag och ger er utmaningar :D
Kram

2016-01-14 @ 13:01:14
URL: http://www.moiochjag.blogg.se
Postat av: Jessica Högberg

Så duktig du är!!
Jaaa, du kan lotta ut platser;)

2016-01-14 @ 13:30:00
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Småländskan

... och jag tror jag sagt det förut jag också; varför öppnar ni inte ett litet, trevligt, "intimt" matställe ni båda? Jag är helt övertygad om att ni skulle göra succé! Vet ju inte hur kundunderlaget ser ut hos er, men nog måste det finnas kunder som uppskattar vad ni kan laga till? Absolut! Så är det! Börja planera för det, så lovar jag att jag blir en av de första matgästerna.

Svar: Det hade varit riktigt cool att starta nåt eget, men jag tror att vi båda är för fega för det. :)
Decdia

2016-01-14 @ 14:38:34
Postat av: Mita

Oj,oj vad ni håller på. Det märks att ni har ett gediget matlagar intresse. Dottern här är likadan. Hon lagar nytt och testar, gärna på mig,haha...och jag äter tacksamt. Men jag beundrar er verkligen och erat intresse för matlagning. Så får vi sitta här och snålas med att titta på bilderna..**
Kramar♥

2016-01-14 @ 16:24:22
URL: http://baraettliv.se
Postat av: anette

Ni är så duktiga och gör mycket kul av er matlagning

2016-01-14 @ 21:51:47
URL: http://anettan.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0