Fabbe och fläder

Jag måste tyvärr meddela er den tråkiga nyheten
om att Fabbe "the survivor" inte längre är en överlevare...
Igår natt somnade han lugnt och sitta in
omgiven av sin fru Dagny samt vännerna Kaj och Bölja.
Redan samma morgon begravdes han
och fick tre toalettspolningar som ett sista salut.
 
Om vi nu ska gå över till lite trevligare saker
så blommar flädern nu och jag gav mig ut och skördade ett gäng.
En av mammas födelsedagspresenter var hemmagjord fläderblomssaft
och den är nu på G... ja... om den inte möglar då alltså.
(den har möglat en gång för typ hundra år sedan men jag är alltid lika nervös)
Gör plats i frysen mamma, snart kommer det typ 6 liter saft till dig!
Kommentarer
Postat av: Moi

Okej, tömning på gång!
Detta ser jag mycket fram emot!

Svar: Håll tummarna att det står sig!
Decdia

2014-06-06 @ 08:36:10
URL: http://www.moiochjag.blogg.se
Postat av: Moi

Glömde beklaga sorgen. Eller kanske var det en befrielse för honom, vintern är ju "snart" här och en sån till hade inte klarat....

Svar: Fast han har ju bott inomhus...
Decdia

2014-06-06 @ 08:36:59
URL: http://www.moiochjag.blogg.se
Postat av: Ingrid

Är flädern redan färdig hos er, här får vi vänta någon vecka till

Svar: Jag hade spanat från bussen hem från jobb på "mitt" fläderställe och såg att de var redo. :)
Decdia

2014-06-06 @ 08:56:42
URL: http://farmoringrids.blogg.se
Postat av: Ami

Beklagar sorgen :( Men det var kanske bäst så för honom....
Men saften blir nog jättegod :)

Svar: Någon gång förr eller senare fick han ju tacka för sig.
Decdia

2014-06-06 @ 08:59:10
URL: http://rendahlispanien.wordpress.com/
Postat av: Ama de casa

Beklagar sorgen... Hoppas frun och vännerna har guldfiskminne så dom inte sörjer alltför länge.

Flädersaft är himla gott! Håller tummarna att det inte möglar...
:-)

Gomorron!

Svar: Det trista är att frugan är utan artfrände nu...
Decdia

2014-06-06 @ 09:21:11
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Synskadad fyrabarnsmamma

Beklagar sorgen...
Flädersaft är jättegott
Har aldrig hjort egen men det skulle vara roligt om du någon gång kunnde lägga ut receptet på flädersaften :)
Ha en superbra fredag en massa kramar

Svar: Grundsatsen är 50 klasar fläderblommor, 4 liter socker, 3 liter vatten, 4 citroner och 100g citronsyra. Skölj blommorna och citronen. Skiva citronen. Blanda allt utom vattnet i en hink. Koka upp vatten och häll på. Låt stå svalt i typ fyra dygn, sila och häll upp på flaskor. Går att frysa.
Decdia

2014-06-06 @ 09:33:51
URL: http://carinasnilssons.blogg.se
Postat av: Ama de casa

sv: Du kan se den udda tiden för inlägget som en liten hämnd... ;-)

Svar: Hmpf, tur att jag har bloglovin... det tar kanske lite tid men jag missar inte ett enda inlägg! ;)
Decdia

2014-06-06 @ 10:35:25
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Znogge

Det var tråkigt att höra :-(

Apropå fläder så passerade jag ett antal buskar som stod i full blom. Hade jag inte haft 60 elever i mitt sällskap så hade jag skördat. Men var sak har sin tid...

Trevlig nationaldag!

Svar: Det gäller bara att ha koll så att det inte är falsk fläder! För säkerhets skull skördar jag alltid på samma ställe där jag vet att det är äkta vara. :)
Decdia

2014-06-06 @ 10:53:35
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Veiken

Flädersaft är gudomligt gott! Vid festliga tillfällen kan man låta några droppar gin glida ner i glaset! ;)

Svar: Hihi, det lät inte helt fel. ;)
Decdia

2014-06-06 @ 13:12:26
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Villa Freja

Så gott med hemgjord flädersaft.
Beklagar sorgen!

Svar: Det är supergott, men rätt så sött... :)
Decdia

2014-06-06 @ 14:17:02
URL: http://villa-freja.se
Postat av: Pernilla

Trodde först du gett honom fläder men så va det nog inte. Flädern blommar inte här, än. Men jag ska nog också göra saft av den också. Det har jag gjort förr och det är populärt här i huset.
/P

Svar: Ikea säljer rätt god annars om man inte pallar göra egen. ;)
Decdia

2014-06-06 @ 23:21:35
URL: http://dogladyn.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0