Men oj, det fungerade ju!

För typ ett år sedan åt jag en cazuela i Spanien.
Ja, jag åt ju inte själva grytan men det som var i den...
 
Nåja, för ett tag sedan så fick jag en matlagningsidé
som liknande det jag åt där... fast en egen variant.
Det är ett sånt där matlagningsprojekt som kan gå hur som helst.
Speciellt eftersom jag lagade i blindo -utan recept.
Jag varnade Batman om att det mycket väl kunde bli macka till middag.
Men det slapp han, det blev faktiskt gott!
Och med liiiiite fantasi så smakade det lite spanskt.
En smakrik tomatsås, stekt potatis, en klutt becamelsås, kassler,
lite chorizo, grillad paprika och ägg som kläcktes ovanpå det hela.
Kommentarer
Postat av: Znogge

Semestermatminnen har något speciellt över sig. Men jag tycker det kan vara svårt att få samma smak och känsla på hemmaplan... Ser inte helt fel ut i alla fall :-)

God morgon!

Svar: Nej, det är inte detsamma. Men smakerna blev helt okej.
Decdia

2014-04-01 @ 05:55:24
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Anette

Det ser spännande och gott ut....

Svar: Lite nypåkommet!
Decdia

2014-04-01 @ 07:16:41
URL: http://anettan.blogspot.se
Postat av: Susan

Mums!

Svar: Verkligen!
Decdia

2014-04-01 @ 07:49:27
URL: http://blomtoken.blogg.se
Postat av: moi

Jag svårt att tro att ni någonsin har misslyckats med nåt "experiment".
Ser himla gott ut, förutom de råa äggen...

Svar: Mamma, vuxna äter sina ägg så! ;)
Decdia

2014-04-01 @ 07:51:33
URL: http://www.moiochjag.blogg.se
Postat av: Ama de casa

Åh! Vi kanske kan fixa ihop en egen tapas-mara när ni kommer? Fast då kanske vaktelägg är det som gäller...
Såg himla gott ut! :-)

Gomorron!

Svar: Har du skaffat vaktlar! :) Här är de lite trixiga att få tag på, synd för de är så söta.
Decdia

2014-04-01 @ 09:16:33
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Camilla

Låter faktiskt väldigt gott, kul med lyckade experiment! Såg nåt liknande recept i en mattidning häromdagen, en tomatsås som man slängde ner några ägg i och sedan åt med bröd. Åååh så smarrigt!

Svar: Så är nog originalplanen att det ska serveras, men jag ville ha min matigare. :)
Decdia

2014-04-01 @ 09:26:37
URL: http://radhuslivet.blogg.se
Postat av: Ami

Åh! En liten försmak av Spanien...passar ju perfekt nu när ni snart är här :)
Såg jättegott ut!

Svar: Eller hur, en liten teaser. ;)
Decdia

2014-04-01 @ 10:37:47
URL: http://rendahlispanien.wordpress.com/
Postat av: Ama de casa

Nej, jag har inte skaffat vaktlar. Men jag ska snart åka och handla - då kan jag köpa vaktelägg och göra vaktlar av dom, kanske? ;-)

Svar: Jag tänkte att Amis smygbild kanske var från när ni var ute för att mata vaktlarna... ;)
Decdia

2014-04-01 @ 11:47:49
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Hörni!

Vad duktigt! Det låter gott och ser gott ut.

Svar: Tackar! Det var gott med!
Decdia

2014-04-01 @ 12:01:26
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Det låter gott men jag hade nog hoppat ägget.
Rynkar lite på näsan och säger , gillar int.
/P

Svar: Det går bra att hoppa ägget, eller låta det stå inne tills det är genomlagat. :)
Decdia

2014-04-01 @ 12:26:03
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Veiken

Det ser ju smarrigt ut, men äggen ser inte så värst färdiga ut. Jag som kokar mina ägg i 8 minuter. Stekta ägg steks på båda sidor efter att jag hackat sönder gulan.... :)

Svar: Kokta ägg vill jag ha fasta men kletiga, förstår du. Hihi. Stekta ägg får gulan vara rinnig på, det blir ju "sås" till pyttipannan! :)
Decdia

2014-04-01 @ 14:47:20
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Ruth i Virginia

Nästan som Huevos Rancheros, mexikansk frukost, men istället för potatis är det ris,"refried" beans. och salsa. Ama åt det, när vi åt frukost på Anita´s. Ser gott ut!

Svar: Ja, när jag googlade så verkade det finnas i flera olika länder.
Decdia

2014-04-01 @ 20:22:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0