Storkok

Idag har jag gjort pyttesmå men supersöta köttbullar,
lite mer än 200 på 2 kg färs blev det.
(lite svinn av smet vid tillverkningen får man räkna med)
Tanken är att köttbullarna ska vara till buffén vi fixar käket till
och för att de ska vara ifred från små Battisar
så ska de in i frysen snarast möjligt.
 
 
Nu luktar mitt hem mindre gott...
...sådär fisigt som stekta köttbullar har en tendens att göra.
Mitt tips, så här inför jultider, är att koka köttbullarna först
och sen ge dem yta genom stekning.
Formen blir jättefin och de är fortfarande saftiga!
Kommentarer
Postat av: Susanne P

Jag steker alltid köttbullar i ugnen. Det blir inte alls så osit då. (varför blev det "felstavning" på osit? Är det inte ett riktigt ord?)
Men det var ett bra tips att koka dem först.

Kram

2013-10-01 @ 16:38:02
URL: http://www.susannep.blogspot.se
Postat av: Ama de casa

Jösses vad pysslig du är! Dom senaste åren har vi överlämnat det där till Findus, Felix eller nån annan händig rackare.
Men som läget är nu ska vi nog börja med mer egenproducerat så man vet vad som faktiskt finns i det man äter.
:-)

Svar: Det är ju till buffén inte kan man ha färdiga köttbullar! Fast okej, jag köper ytterst sällan färdiga köttbullar. Bara om jag ska ha på mackan med rödbetssallad
Decdia

2013-10-01 @ 17:39:36
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: moi

Jag gjorde köttbullar igår, det blev nog en tio stycken på ett halv kilo färs. Lite svinn får man räkna med som sagts.

Svar: Råa är godare än stekta. Haha!
Decdia

2013-10-01 @ 18:01:24
URL: http://www.moiochjag.blogg.se
Postat av: moi

Men mina luktade inte fis, kanske för att de inte var så många. Eller också luktar mina fisar annorlunda än dina....

Svar: Stekta köttbullar luktar fis!
Decdia

2013-10-01 @ 18:01:57
URL: http://www.moiochjag.blogg.se
Postat av: moi

Kokta ägg luktar fis - eller ännu värre!!
Basta!

Svar: Massa köttbullar luktar också fis!
Decdia

2013-10-01 @ 18:36:23
URL: http://www.moiochjag.blogg.se
Postat av: Hörni!

Bra tips att koka. Jag brukar annars göra som Susanne, steka i ugnen, in i frysen och sen stekpanna när de ska ätas.

Råa köttbullar, ni är galna.. ;)

Svar: Så brukar jag göra med, men tycker att de riskerar att bli lite torra när man "steker" dem dubbelt. Vattnet gör att de behåller saftigheten.
Decdia

2013-10-01 @ 18:36:44
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Hörni!

Sv: Smart, det måste jag prova!

Svar: Ibland är jag smart! (eller så var det Batmans idé...)
Decdia

2013-10-01 @ 19:00:28
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Znogge

Ser verkligen proffsiga ut på alla vis :-) Numera gör jag inte köttbullar så ofta längre men det verkar smart att koka dem. Spricker gärna annars tycker jag.

2013-10-01 @ 21:53:37
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: anette

Det har jag aldrig provat att koka först, det kanske jag ska testa.....

2013-10-01 @ 22:25:01
URL: http://anettan.blogspot.se
Postat av: Pernilla

Wow!
/P

Svar: Det ska räcka till många! ;)
Decdia

2013-10-02 @ 12:55:04
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Miss Juni

1. Svinn...du kan väl inte mena att du ÄTER rå köttfärs?? Min farmor gjorde det, men jag trodde inte det förekom "nu-för-tiden"...
2. Jultider?? Det är INTE jultider! Inte förrän 1:a advent... ;)
3. Bra jobbat!! 200 st...phu!

2013-10-03 @ 01:34:57
URL: http://www.metrobloggen.se/MissJuni

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0