Oliver och tårtor


Härligt! Jag är på samma nivå som dig gällande oliver. De går att äta, lite gott, men mer än så är det inte. En vacker dag kanske :)
Önskar att jag hade något bra recept på tårta till dig. Min mamma brukar göra min favorittårta (Hovets tårta) hon säger att den är lätt att göra. Kanske recept finns på nätet? :)
<3 Jennie
Oliver som är så gott!
Speciellt de svarta med kärnor. *mums*
Kanske du t.om kan tänka dej att smak på surströmming? ;)
Apropå gott (och tårtor) har du testat Cecces tårta?
Den är så enkel men supergod och impar på de flesta...
http://susannep.blogspot.se/2010/06/recept.html
Kram
Oliver är sååå gott, men det gör inget om du inte äter såna för då blir det fler till mig!
Jag och tårtor, kan bra en och det kanske inte passar sig....
Tyvärr, jag är dålig på allt sånt.
(frusen..)
Sv. memorera svaret? Var det surströmmingstestningen eller receptet på tårtan...? ;)
Isch...jag gillar verkligen inte oliver....men tårtor...marängtårta är ju kanon...
Oliver kommer jag nog aldrig att lära mej äta.
Fast...man ska ju aldrig säga aldrig, så jag tar tillbaks det igen!
Tårta...är det nå´t jag tycker är mest jobbigt, så är det just när det kommer till tårtbiten...förmodligen för jag inte är så glad för tårta själv?!
Men en som jag gjort många gånger när vi har kalajs - och som brukar bli uppskattad - det är...nu minns jag inte vad den heter! Den har en massa namn...kärt barn, du vet. Och jag kommer inte på ett enda!
I alla fall gör man en sockerkaksbotten i långpanna. Så gör man en maräng och smetar på, strör över flagad mandel. (Pinocchiotårta brukar jag kalla den! Där kom det!)
Se´n när den är färdig, delar jag den på mitten och lägger grädde på ena halvan + lite goda bär. Oxå på med den andra halvan. Voila!
Verkar det intressant får du höra av dej, för då ska jag rota fram receptet till dej!
LYCKA TILL!!
Alltså, det där med oliver är inte heller min grej. Lyckades få ner hela TVÅ stycken när vi var på Mallorca. Tror faktiskt att jag klarar mig helt utan dessa i min kosthållning. Men jag använder massor av olivolja både in- och utvändigt. Det måste ju också räknas tycker jag :).
Oliver... Så himla gott!!! Du tar dig :-)
Åh vad synd att jag är på resande fot - jag har otroooligt många braiga tårtrecept hemma...
;-)
Vad ska ni fira?
/Nyfiken
sv: Vi städade bilen för att man egentligen inte får köra på grusvägar med hyrbilar. Vi körde inte långt, men dammet var en aaaanings avlöjande ;-)
Nej, säger jag! Nej, nej, nej! Det går inte att lära sig att äta dem. Inte för min del!
God morgon!
Samma här! Har aldrig gillat oliver men i våras...ja,dom går faktiskt att äta. Som sagt,älska oliver kan jag inte säga att jag gör...
Tårta? Enklast är det om man köper en färdiggjord ;)
Kram!
Miss Junis förslag påminner väldigt mycket om den där supergoda som G en gång bjöd på.
Sockerkaksbottnar, grädde, mandarin och maräng i dubbla lager - mums!!
När dottern tog studenten förra året gjorde jag denna tårta. Älskade den, dels för att den var supergod, dels för att jag kunde göra den veckan innan och stoppa i frysen. Grädde serverade jag i skålar bredvid .
Mandeltårta med Choklad
ca 16 bitar
300 gr sötmandel
3,5 dl strösocker
1,5 msk potatismjöl
3/4 tsk bakpulver
8äggvitor
Chokladkräm
8 ägg gulor
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
150g mjölkchoklad
150g smör (mjukt)
Garnering:
2 dl vispgrädde
Bär tex Hallon
ca 50g schweizernöt
Mandeln ska malas i kvarn. Blanda de torra ingredienserna vänd ner i hårt vispade äggvitor.
Långpanna nedredelen av ugnen 30-35 min 175 grader.
Till krämen blandar man äggulor socker och grädde i tjockbottnad kastrull , låt sjuda tills krämen tjocknat. Ta från värmen och rör ner chokladen, rör till slät kräm.
Låt svalna och tjockan till bredbar kräm. Bre på den avsvalanade tårtan.
Där kan den frysas.
Garnera med bär och ev. grädde när den tinat upp.
Hacka chokladen och strö över.
Mums :)