Recept



Äpplekaka ala Decdia:
(obs, kan innehålla spår av äpplen)
Sätt ugnen på en lagom temperatur och smöra en mellanstor pajform.
Lägg i resterna av 3 skalade, urkärnade och tunt skivade äpplen.
Det bör max bli två lager, annars kan äpplesmaken bli för intensiv.
Sockra och kanela generöst mellan och på lagerna.
Googla efter ett smulpajsrecept om ni inte kan ett utantill.
Vad som än står i originalreceptet så dubbla det,
minst -trippla går också bra... och fyrdubbla.
Vill man så kan man strö socker ovanpå smuldegen,
detta rekomenderas då en del äpplen är rätt syrliga.
In med det hela i ugnen lagom tid.
Serveras ljummen med ca 2 liter vanlijvisp.
Pajen räcker till ca 6 portioner, vaniljsåsen till 4 om man snålar.

För laktosintoleranta -byt till soyaprodukter
För glutenintoleranta -ha havre i smulet eller nåt
För LCHF:are -käka bara smöret



Kommentarer
Postat av: Ama de casa

FÖÖÖRST!!!

:-D

2011-10-05 @ 16:27:38
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Ama de casa

Tack för ritningen! Men du - kan man inte skippa äpplena helt?

:-)

2011-10-05 @ 16:32:28
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Ama de casa

sv: Jag kallar alltid recept på bakning för ritning. Det är lika komplicerat, liksom...

:-)

2011-10-05 @ 16:51:45
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: moi

Ha, ha - men jag behöver nog mer detaljerade "ritningar" är så. Rekommendationerna på slutet var nästan bäst!

2011-10-05 @ 16:55:40
Postat av: Ama de casa

sv: I och för sig är jag bra på att jäsa... Men inte när det gäller bakning. Där funkar inte heller bakpulver eller hjorthornssalt nåt vidare. En och annan smulpaj har jag dock lyckats med att INTE paja.

:-)

2011-10-05 @ 16:57:28
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Sus

Nästan precis så har alltid äppelkaka gjorts här i min familj...men med lite mer äpplen och massor med deg.

Sv: Tack :) Men inte tusan får jag dit något namn i länkningen, bara den tradiga långa adressen :( Jag är usel!!!

Kraaam

2011-10-05 @ 17:41:31
URL: http://blomtoken.blogg.se/
Postat av: Znogge

Det är mina takter det! En paj ska vara söt och maffig annars kan det vara. Men ingen vaniljvisp. Nej, nej! Det ska vara vaniljsås som rundas av med några dl vispad grädde.

2011-10-05 @ 18:17:11
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Åsa

Vaniljsås med paj! Det är grejer det. Ffa när det inte är för mycket äpplen i pajen!



Har du inga problem med blogg.se? När jag ska skriva inlägg från datorn så kommer inte styckesindelningen med och jag kan inte göra texten kursiverad, lägga in bilder osv. Hela den listen är borta. Men inte för dig? Från mobilen är det ingea problem.

2011-10-05 @ 19:10:13
URL: http://asonet.blogg.se/
Postat av: Åsa

Glöm det sista jag skrev. Som vanligt var det jag som hade tryckt på någon knappjävel!

2011-10-05 @ 19:12:41
URL: http://asonet.blogg.se/
Postat av: Diana

Mamma: Jag blev rätt nöjd med dem med... ;)

2011-10-05 @ 19:44:24
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Susanne P

Sånna recept gillar jag!

Exakta och precisa. Inga tvivel om hur man gör! ;) ;)

Kram

2011-10-05 @ 20:56:37
URL: http://Www.susannep.blogspot.com
Postat av: Mia systeryster

Gillas! Me stackars Lchf:aresoaa får äta sör;)

2011-10-05 @ 22:37:30
URL: http://systerystersdagbok.blogg.se/
Postat av: Elise

Gott!

Jag snubblar in på bra bloggar med så goda recept.

Sedan bakar jag och ÄTER. Hur ska detta sluta ;)

2011-10-06 @ 04:26:45
URL: http://blogg.amelia.se/elise/
Postat av: Miss Juni

Åååh vad gott!

Tänk om man skulle...kanske ikväll...??

2011-10-06 @ 11:20:41
URL: http://www.metrobloggen.se/MissJuni
Postat av: Thakock

På ett ungefär....hur mkt spår av äpple är där? ;D

2011-10-06 @ 16:05:31
URL: http://briadlover.blogg.se/
Postat av: Selma

Det låter som om det finns fler än jag som mest tycker att frukten i pajer är till besvär.

2011-10-06 @ 17:14:47
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Agneta

jahapp, så var det tid för vaniljsåsätning igen! Måste juerkänna att såsen är det godaste på äppelpajen :-)

2011-10-08 @ 11:56:01
URL: http://bigmarlin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0