I väntans tider -bulle i ugnen


(där fick jag till det med rubriken va?
 fast det är inte bullar utan bröd jag bakar)

Det är verkligen inte fastfood att baka bröd...
Jag har hållt på sen klockan nio i morse och än är inte bröden klara.
Så jag kan inte ge er en recension av mjölet för stunden, 
men jag uppdaterar detta inlägget sen.
 Men efter allt detta slit så får de f-n vara värt besväret,
det ska smaka som om man hade en smakrik bomullstuss i munnen.

Här kan ni hitta det recept som jag bakat efter.

Uppdatering:
Skorpan på bröden blev, enligt min smak, lite för krispiga.
Men inuti var de luftiga och fina!
Imorgon ska jag nog göra två lite större bröd
istället för fyra små...

Kommentarer
Postat av: Emelie

Det är så jäkla gott med nybakat bröd :)

2011-03-10 @ 17:09:59
URL: http://mlij.webblogg.se/
Postat av: Petra

Vad duktig du är! Gott med hembakat.

2011-03-10 @ 17:20:02
URL: http://petra-vardagligating.blogspot.com/
Postat av: Stattinskan

Vadå? Jag får väl inte alls snuskiga associationer när jag ser vad du har i ugnen - det ser bara ut som skitgoda brön ... nä, jag menar bröd!

2011-03-10 @ 17:20:45
URL: http://stattinskan.blogspot.com
Postat av: Emelie

Hehe jo men kunde inte hålla mig när jag letat efter ett par svarta byxor sååå länge och så hittade jag dem dära då jag fick 20% rabatt med :)

2011-03-10 @ 17:23:27
URL: http://mlij.webblogg.se/
Postat av: Susanne P

SÅ gott det ser ut!

"Den som vänta på något gott...osv..."

Kram

2011-03-10 @ 17:28:22
URL: http://www.susannep.blogspot.com/
Postat av: Sandra

Gott med hembakat! :)



Haha ja man kan ju skippa grönsakerna då men sallad blir lite tom utan grönsaker don't you think? :P

2011-03-10 @ 17:55:39
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: Sus

Var på en hemkunsdkapslektion när jag läste om ditt stundande brödbak....frågade läraren om Manitobamjöl...hon hade ingen aaaaaaaaaaaaning. Men...men hon brukar veta Allt???

What???

Bröden ser jättefina ut!

Kraaaaam

2011-03-10 @ 17:59:28
URL: http://blomtoken.blogg.se/
Postat av: Camilla

Ojojoj....har du gått och blivit bagare?

Sätt på kaffe. NU kommer jag! ;)

Kram på dig!

2011-03-10 @ 18:16:55
URL: http://cammo69.blogspot.com
Postat av: Kristin - Lilla vicke Vide och hans knäppa morsa

Det får du absolut göra :)

Hoppas brödena blir bra och inte misslyckade som mina blev sist jag försökte mig på att baka bröd :P

2011-03-10 @ 18:16:58
URL: http://kristinsandgren.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Åååå vad gott det ser ut! ;D

Eller kommer att göra när de är färdiggräddade...

Smart tips också, till oss andra som inte är lika husliga. Ska genast försöka leta reda på nåt gott att hälla på bomullen till kvällsfikat. Räknar med stående ovationer från familjen... :D

2011-03-10 @ 19:05:39
URL: http://fabulousforty.blogg.se/
Postat av: Thakock

Duktig du är! =D

2011-03-10 @ 19:10:34
URL: http://briadlover.blogg.se/
Postat av: Angela

Det ser kanon gott ut. Kan man komma förbi på en kvälls macka kanske??!! =)

Kram

2011-03-10 @ 19:11:11
URL: http://angelasand.blogg.se/
Postat av: Monica

Hallå???

Ser supergott ut men eftersom det inte kommer något "hur gick/smakade det inlägg" så börjar jag snart tro att du ligger i fosterställning och tuggar fradga... ;))

2011-03-10 @ 19:39:35
URL: http://monica-minvardag.blogspot.com
Postat av: Åsa

Tugga bomull??? Nja, låter inget vidare (provar att gnaga lite på min bomullströja.....näääää)

=D

2011-03-10 @ 19:54:33
URL: http://spinninghead.blogg.se/
Postat av: Gafflan

Brödet verkar jättegott men min mage har problem med gluten. Så himla dumt för nybakat och hembakat bröd är det bästa som finns :D

2011-03-10 @ 20:22:08
URL: http://gafflan-gafflan.blogspot.com
Postat av: moi

Rubriken gör nog susen på google och passar väldigt bra till inlägget. Bra jobbat polarn!

Men var har du fått ditt tålamod ifrån? Sysselsatt från 9-17 med att baka bröd?!? Måtte det bli j-ligt gott och dryyyyygt. Använde förresten google för att kolla mjölet - aha, jo.

2011-03-10 @ 20:36:53
Postat av: Znogge

"Po de igen alltså!" Imponerande! Krispiga och hårda skorpor gillas här. Speciellt av Husse...

2011-03-10 @ 21:07:41
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Lina

Nybakat bröd? -Ja tack!

Baka själv? -Nej tack!



Och du... det var ju himla dumt att du tog på dig din lite tunnare vinterjacka... Fy farao vilket väder!! Gillar dig ändå... Men ta på den gamla varma och goa igen tack! ;-)

2011-03-10 @ 21:09:47
URL: http://www.linaochanders.se
Postat av: Dansbandsfrun

Har ni en jättefrys? Eller kommer du att förvara bröna ute i snön? Hjälp, va bröd...

Men fan va sugen jag blev. (om Batman ser den meningen kanske det triggar igång fantasin på vad som komma skall) ;)

Sv: halsbandet var så himla gulligt, o det känns lite märkligt att jag vann för jag gör aldrig det men nu såhär i efterhand kan jag erkänna att jag hade hoppats på en snöskoter eller nåt. Jag menar, hon är ju från Norrland ;)

2011-03-10 @ 21:35:03
URL: http://dansbandsfrun.bloggplatsen.se
Postat av: jess

Väldigt gott med hembakade bröd. Förretsen tycker jag inte att skorpan kan bli för hård, det är ju gott om den är knaprig!

2011-03-10 @ 21:37:56
URL: http://maisongrey.blogspot.com
Postat av: Mia systeryster

Det finns inget godare än hembakat;)

2011-03-10 @ 21:49:47
URL: http://systerystersdagbok.blogg.se/
Postat av: Fnulan

Luktar ända hit!! MMmmmmmm

men den där kulinariska humm... ABC!!!



Äsch skit i mina kategorier, inte så viktigt=)



Puss

2011-03-10 @ 22:23:56
URL: http://fnulan.se
Postat av: Gun

Vad duktig du är, ser jättegott ut ju.



Sv: Äsch, du har väl virusskydd på datorn?

Kom hit så ska jag visa dig. Det lilla jag kan. :)

2011-03-10 @ 23:41:28
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Magnus på Matlyckan

Kul att du provade receptet. Det är ett av mina favoritbröd. Använde du blomspruta och luftade du ugnen?? Det gör skillnad för skorpan, speciellt luftningen.

Om du tycker skorpan blir för hård så ta ut bröden 10 minuter tidigare. De sista tio minuterna är bara för att få en hårdare skorpa, brödet är färdigt efter en dryg halvtimme :)

2011-03-11 @ 00:31:29
URL: http://matlyckan.blogspot.com
Postat av: Diana

Mamma: Den mesta tiden var jästid, och ja -jag var rätt trött på det tillslut. ;)

2011-03-11 @ 01:04:20
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Magnus

Jag är nästan helt säker på att du kan korta baktiden med 10 minuter även om du gör större bröd, men jag provar väldigt sällan att baka bröden kortare än 50 min.

En annan grej du kan prova är att sänka temperaturen tio grader. Det gör också skillnad på skorpan.

2011-03-11 @ 01:33:58
URL: http://matlyckan.blogspot.com
Postat av: Ellis

Inge plattfall me andra ord ? ;)

2011-03-11 @ 02:41:57
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Jompen

men herreminge!

hur orkar du stå hela dagen?

huahua!

2011-03-11 @ 09:09:00
URL: http://johannamoxell.blogg.se/
Postat av: Britt

Undrar om jag kan få dem på Holms konditori att baka det brödet? Vill ju inte förstöra ett bra recept.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0