Mitt hemliga recept
Vissa kallar det för tjuvstart att äta jordgubbar innan midsommar,
själv väljer jag att kalla det för uppvärming...
Recept på jordgubbar ala Decdia:
Ett par deciliter ovispad vispgrädde
Ett par deciliter strösocker
Några jordgubbar
Gör så här:
Häll i grädde och socker i en skål och rör så att sockret löser upp sig
(kan ta ett tag eftersom där är en viss mängd socker i)
Pluppa i några jordgubbar, mosa dem.
Välj sen att antingen kasta gubbarna eller pressa i dig dem snabbt.
Njut sedan av sockergrädden som har en mild smak av jordgubbar.
Men alltså, hallå! Tänk att folk fortfraande inte har fattat att socker och grädde icke ska blandas. Icke jordgubabr och socker heller fölr den delen.
Sv: Vad menar du nu? Ta ner dom igen när vi äntligen fått upp dom??? närå, det är inte så stor skillnad som det ser ut på bilden faktiskt, den är ju tagen från sidan.
Gillar jordgubbarna allra mest om de är solvarma. Det gär heller ingentingom det knastrar, det betyder sommar och att manplockat dem själv på väg till frukostbordet!
Det låter jätte smaskigt, speciellt eftersom jag bara gillar smaken av jordgubbar, men inte att äta dom!
:)
Jag håller mig till osockrade jordgubbar med vanlijglass!
Jösses vad med socker! Det måste bli otroligt sött. Nåja - don efter person :-)
Äh, jordgubbar får man äta när som helst, så det så! Men oj vad socker! Du som är så söt alla redan ;-)
Sv. Vi bor i ett litet samhälle, utanför Linköping, med 1200 invånare så det är ganska häftigt med en aktiv pub då!
Kram dö bruden!
Låter något för mig. Jag ÄLSKAR socker. Och jordgubbar,så klart :)
Kram!
Detta är inte recept på en jordsgubbsrätt. Det är recept på sockrad grädde med smak av jordgubb. Jordgubbar skall ätas naturell, eventuellt med lite halvsmält vaniljglass. BASTA
Jag kan äta dem så...men även utan något eller bara med grädde eller bara med socker...jag kan äta. Det är nog det jag kan. Innehållet i ätandet är inte så noga.
Hej!
Vad kul att du läst min blogg. Jag tycker det är jättekul att skriva blogg och att läsa andras bloggar.
Kul att ni ska till Rom, det är en fantastisk stad. Vi ska definitivt åka dit snart igen.
Mamma: Ditt sätt fungerar med... fast med socker. ;)
Asså det här är bara för bedrövligt att sitta och läsa om hur man tillreder jordgubbar allt medan man saknar alla ingredienserna och bara får kika på din bild....bläääää
Kunde du inte ha passat på att bjuda på lite också.....åh så gott det vore. :)
Ha det bäst!
sv: Alltid kan man fånga nån läsare med en intressant rubrik... :-)
Klart du ska testa att campa! Men att bara ta en natt blir mycket slit för lite ull. Två nätter. Ett minimum. I alla fall när man har ett tält som är två rum och kök. Eller kokvrå.
Förut hade vi ett enkelt kupoltält. Då tvekade vi inte för en natt. Nu, ifall det blir ett "one-night-stand" så tar vi in på hotell. HAHAHA!
Smaskigt värre!
Jag har också det där receptet :)
Sv: 8 pass går snabbt. Det säger bara svisch så har du semester. Och min är slut... :/
Ska ni till Rom? Utan mig????
Jag håller mig till jordgubbar och vispgrädde, vispad eller ovispad. Utan socker.
jag tror att jag föredrar att äta jordgubbarna, helst med lite glass till sådär halvsmält!
jag tror att jag föredrar att äta jordgubbarna, helst med lite glass till sådär halvsmält!
haha, ETT PAR deciliter socker???Är det verkligen gott det? Jag får ont i tänderna bara jag tänker på det;)
Nu blev jag sugen på jordgubbar, och jag gillar dom också med socker på :)
Kram Kina
SVAR: Jo jag vet, men det har nog skett ett ganska ordentligt misstag här. På Hållplatsen stod det att bussarna ska passera, men inte hos busschaufförerna och inte på internet. Någon som inte har koll som gjort det hela antagligen!
Mamma: Haha, du kan ju "råka" ta samma flyg och hotell... ;)
Mums!! Fast jag föredrar vispad grädde dock:-)
Kram
Jag gillar din njutbara mathållnig :)
Känner smaken sprida sig och hade nog också kunnat slänga jordgubbarna!
Kraaaam
Hahah, gillar din smak ;D
Älskar det!! Ungefär likadant! Fast hellre grädden blandad med mjölk - och kanske aningen några färre sockerkorn...
Jag äter jordgubbar så här: Vitt bröd, typ Barkis, täcks med smör. På med en hel drös med gubbar som mosas till lite. På med socker. Mums ;)
Har länkat Din blogg på min Twittwer!
:)