Mer matstuff


I Kina letade vi som galningar efter en ångkokare i bambu.
Hittade vi någon? Nä.
Idag åkte vi ner till stan och gick in i en Kinaaffär.
Hittade vi en där? Jepp.

Här ska det ångkokas!
Fast inte idag...vi har andra middagsplaner,
men mer om det i ett senare inlägg.

Kommentarer
Postat av: Afrodite

Grattis till ångkokaren då! =) Lät spännande det där med middagsplanerna...En riktig cliffhääänger! =) Återkommer!

(undrar om jag är först nu...)

2011-01-08 @ 14:16:57
URL: http://afrodite.blogg.se/
Postat av: Agneta

ångkokare till ris?? Är det bättre än vanliga kokning det? har lixom ingen aning...gillar inte ens ris :-) men resten av familjen gör ju så ibland får de det med

2011-01-08 @ 14:34:15
URL: http://bigmarlin.blogg.se/
Postat av: Jess

I den? Har jag aldrig sett!! Väntar med spänning!

2011-01-08 @ 14:59:17
URL: http://maisongrey.blogspot.com
Postat av: Thakock

hur funkar det?!? =S



sv: Nja, hon är lite liten för valpar.... ;D

2011-01-08 @ 15:32:40
URL: http://briadlover.blogg.se/
Postat av: znogge

Man ska inte gå över ån efter vattten ;-)

2011-01-08 @ 15:44:25
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: bitterfittan

första änglagård är ju bajsbra!

2011-01-08 @ 16:22:49
URL: http://frokenbitterfitta.devote.se
Postat av: Ama de casa

Ångkoka? I den där lilla asken? Jahaja. En sån har jag aldrig sett förut - utom vid servering av dumplings då...



sv: Så du är diskad nu då? Här har vi samlat på oss en ny hög... Det tar verkligen aldrig slut!

:-)

2011-01-08 @ 16:35:23
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Jompen

haha härligt att det inte fanns i KINA utan i sverige ;D

2011-01-08 @ 16:48:06
URL: http://johannamoxell.blogg.se/
Postat av: Ama de casa

sv: Det är ju frukostdisken som ligger och skvalpar just nu...

Jag trodde faktiskt inte att man KOKAR saker i dom där mojängerna.

Du får lov att fota och visa i ett inlägg hur det funkar, liksom!

2011-01-08 @ 16:54:59
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Agneta

sv, jaha, jag bara läste Kina och sen antog jag att det var ris som skulle kokas :-)

2011-01-08 @ 16:56:43
URL: http://bigmarlin.blogg.se/
Postat av: moi

Middagsplaner? Va?! Nä, det står inget i min almanacka om det. Shit, måste snabbtvätta håret. Tänk ändå att ni till slut hittade ångkokaren. Du skulle haft en gissningstävling om vad bilden föreställer. Inte ens (hm) jag skulle vunnit den!

2011-01-08 @ 16:58:21
Postat av: Ia

Åh...såna har jag letat efter!! Tänkte liksom också prova att göra dumplings, verkar lagom pilligt ;)



Hoppas Du har en trevlig ledig helg :D

2011-01-08 @ 16:59:15
URL: http://kajsalisa.blogg.se/
Postat av: Huskatt

hahaha, vad dråpligt på något vis :) De kanske inte nyttjar sånna i Kinna och det är ytterligare en snajsig myt man gått på?

2011-01-08 @ 17:03:14
URL: http://huskatt.blogspot.com
Postat av: Ellis

Ångkoka vadå liksom?.. vad ÅNGKOKAR MAN?

2011-01-08 @ 17:03:49
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Svorskan

Enbart till ris, eller kan man ha den till grönsaker etc? Kan du inte demonstrera, visa och berätta i ett inlägg. Jag är intresserad på riktigt (om det inte enbart är till ris).

Sv: Jag är också väldigt glad för djur, särskilt hundar. Jag skall ha den lilla damen tills i morgon, sen blir det skönt att slippa gå ut på de där små kissrundorna.:)

2011-01-08 @ 17:07:34
URL: http://svorskan.se
Postat av: moi

NU kom jag på vad era middagsplaner kan betyda! Nu när prinsen i Danmark har frugan på BB kan det bli svårt med mat. Ni bjuder naturligtvis in honom i hopp om att bli vald till gudmor/far nu när det blev flera stycken... Rätt?!

2011-01-08 @ 18:38:44
Postat av: Ulrika

Hurdå ångkoka???? Ska man ner med hela spånkorgen i kastrullen? Varför är det bättre än att koka som vanligt? Smaken? Mer praktiskt? WHY? och HOW?



SV: Klart jag bifaller ditt toppensmarta förslag!!

Självklart får du äran för det hela och blir den som får synas i TV när det första spadtaget ska tas, så det blir till att öva upp tekniken med locktången ordentligt nu...;D

2011-01-08 @ 19:30:24
URL: http://fabulousforty.blogg.se/
Postat av: Svorskan

Sv: En sån skall jag ha. Det finns ju andra varianter att göra så, men detta verkar ännu mer effektivt med tanke på att bevara doft och smak. Tack för infon! :)

2011-01-08 @ 19:36:19
URL: http://svorskan.se
Postat av: Diana

Mamma: Tack för tipset, alla sajter (även danska) har kollats noga... stora grejer på gång. Tyvärr spådde jag fel.

Såg inne hos Ama... Kom igen nu, fortsätt gästblogga hos mig (om du nu vägrar att starta egen blogg)! Bara maila inlägg och bilder!

2011-01-08 @ 20:19:09
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Svorskan

Sv: Det är konstigt när folk väl beställer en skylt att de inte tänker efter en extra gång innan de bestämmer texten. Men inte för det, det är ju rätt roligt för oss andra. Just den varianten jag bloggar om nu är nog inte ett misstag, jag har sett den i olika utformningar runt om i La.

2011-01-08 @ 20:39:44
URL: http://svorskan.se
Postat av: Ama de casa

sv: BRUCE! Det var BRUCE!!!

Jag skickar honom på posten så kan du klappa till han!

2011-01-08 @ 20:48:58
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: moi

Titta i mailen, jag har gjort halva jobbet åt dig!

2011-01-08 @ 20:53:08
Postat av: Susanne P

S*tan! Idag var Znogge och stal min kommentar!!!

Imorgon, då!! Då ska jag vara först med min kommentar!! ;)

Kram

2011-01-08 @ 22:22:50
URL: http://www.susannep.blogspot.com/
Postat av: Britt

Nu undrar jag bara hur den används?



Är det inte en klassiker att du åker utomlands och letar något som du sedan hittar i Sverige...eller ve och fasa köper utomlands, fraktar försiktigt, tullar för att se att någon redan tagit in den i landet och säljer den på Statoilmacken!

2011-01-08 @ 22:44:04
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0