Gårdagens mat

Igår när jag kom hem från jobb på morgonen så stod Batman och styckade Julius...
(en köpeanka vi haft i frysen, så det var inget roadkill han fixat kvällen innan)
I denna familjen är det ingen som höjer ens ett ögonbryn över hans morgonaktiviteter.
Dock hotade han med att detta skulle bli kvällens middag,
hjärta, lever och muskelmage från ankan... jippie-not ropade jag som är skeptisk till inälvsmat.
 
Gårdagens lunch var jag också väldigt skeptisk till, keso.
Senast jag testade keso var på 1990-talet när viktväktarna uppfann det
och typ tvingade folk att smaka det i ett försökt att få sålt skiten.
Det var nåt av det vedervärdigaste jag någonsin testat, typ som osötad risgrynsgröt.
Men så hävdade Batman att det numera finns en ätbar keso, med löksmak.
Modiga jag smakade och tyckte det var helt okej, woho!
Men de där klumparna, kan de inte få bort dem på nåt sätt?
Det är fortfarande rätt så mycket risgrynsgrötsvarning över konsistensen på det hela...
 
Och vad hände med Julius då?
Jo, i helgen väntar jobb och då brukar bloggkrisen vara stor... så ni får snällt vänta tills dess.
Kommentarer
Postat av: moi

Keso har jag också fortfarande mycket svårt för (förutom i plättar). Anknjurar kan jag inte uttala mig om och hoppas att jag slipper!!!
God morgon!

Svar: Så du kommer inte på middag? ;)
Decdia

2015-09-24 @ 06:27:26
URL: http://www.moiochjag.blogg.se
Postat av: Znogge

Keso är ok men jag håller med om att det är något fel på konsistensen...

God morgon!

Svar: Läskigt. :)
Decdia

2015-09-24 @ 06:49:07
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Pernilla

Keso med hackad äpple och apelsin är gott. Ätes till lunch mellan varven här hos mej. Men det är mer fruktsallad än "mat". Annars äter jag inte keso. Men jag borde kanske prova den med lök?/

Svar: Jag gillade den med lök, var inte stark utan lagom.
Decdia

2015-09-24 @ 07:03:20
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: åsa i åsele

Förr åt jag keso å tyckte till å med det var gott... men numera har jag lite svårt för keso,
kanske beror det på att jag blivit äldre ;-)

Inälvor äter jag inte,
idag tänker jag äta kåldolmar hos mina föräldrar :)
Elin lär få stuvade makaroner.

Svar: Kåldolmar är gott! Men när jag var i Elins ålder så gillade jag inte kål...
Decdia

2015-09-24 @ 07:38:39
URL: http://naltanorrland.blogspot.se
Postat av: Ama de casa

Inälvsmat är helt klart underskattat! Kan vara hur gott som helst (tyvärr det dom avråder MEST från ifall man vill undvika gikt...) :-)

Keso är jättegott! Vi har så tur att dom säljer Arla's keso här på Mercadona. Men bara den naturella varianten - man får fixa smaker själv. Inte för att det behövs, för den är ju supergod som den är :-)
(Jag gillar i och för sig risgrynsgröt också, men du kanske kan mixa keson ifall du vill ha väck klumparna?)

Gomorron!

Svar: Jag har inte ätit så mycket inälvsmat, det är nog utseendet som avskräcker.
Decdia

2015-09-24 @ 09:16:17
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: MICKAN from QUEENS FIELD¸.•°`♥✿⊱╮

Det ser ut att bli en fin middag ni får.
Men Keso ... det är inte gott!

Svar: Så du gillar inälvor?
Decdia

2015-09-24 @ 09:29:34
URL: http://kodexet.blogspot.com
Postat av: Ami

Åh, stackars Julius.....Du förstår varför du inte får ha Stampe hos dig, inte så länge Batman har såna där barbariska morgonrutiner....

Men keso är ganska gott....Var evigheter sen jag åt det!

Svar: Men Stampe hade kommit till lite nytta i alla fall...
Decdia

2015-09-24 @ 10:01:45
URL: http://rendahlispanien.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

sv: Men att köra bilen i en halvtimme extra kostar ju det också... Ärligt - vi trodde inte att det skulle bli så dyrt med betalvägen. Trodde det skulle räcka med en femma eller så.

Åh Indiern! Jag hade den på förslag igår, men det får bli nån annan dag. Du hakar väl på? :-)

Svar: Mentalt är jag med dig!
Decdia

2015-09-24 @ 10:21:10
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Comsi Comsa


Du kan krydda din keso med av du vill, du skall tycka att det är gott. ♥

Min morfar "HETTE" Julius, bara så du vet!!! =)))

Kramen ♥

Svar: Fint namn! Det stod Julius på förpackningen på ankan, därav namnet. :)
Decdia

2015-09-24 @ 13:27:06
URL: http://egopyret.blogspot.com/
Postat av: znogge

har du testat kvarg? Är inte helt fel som alternativ. Den smaksatta är bra som smalare efterrätt. Innehåller knappt kolhydrater, fett eller kalorier :-) Fast för mycket proteiner är visst inte heller bra...

Svar: Nu äter jag inte efterrätt så ofta, men om suget slår på är det bra att ha saker att ta till!
Decdia

2015-09-24 @ 16:01:27
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: anette

Jag vill också äta keso men är sällan mycket sällan sugen på just det....

Svar: Det finns ju tusen andra godare saker. ;)
Decdia

2015-09-24 @ 20:54:38
URL: http://anettan.blogspot.se
Postat av: Ditte

keso äter jag då och då, men gillar inte kulorna i den. Har provat att mixa den och det blev bättre.
Vad gäller Julius, ankan alltså, ser jag fram emot vad drt blir. Har ätit pekinganka och den är god och väntar på vidare ankinfo.

Svar: Pekinganka har jag inte testat än, måste göra det i London nästa gång!
Decdia

2015-09-24 @ 22:42:12
URL: http://akker.blogg.se
Postat av: Jompen

Åååh jag älskar keso!! Eller älskar var kanske en överdrift men jag äter det gärna :) du får mixa den ;)

Svar: Jag får testa det för lökvarianten var det inget fel på...
Decdia

2015-09-24 @ 22:55:18
URL: http://johannamoxell.blogg.se/
Postat av: Susjos

Mums med keso tycker jag, som äter den helst naturell! På jobbet är det nu väldigt populärt att äta kvarg på natten med alla möjliga smaker, jag har provat en, med kokos...gillade det inte! Jag fortsätter med min "varma koppen"på natten och frukt (ochja, nån macka går också ner!)
Inälvsmat är gott, jag gillar pölsa och levergryta!

Svar: Kvarg är ju liiite som yoghurt, ätbart men inte jättegott. Själv äter jag oftast lagad mat på natten, det är ju tio timmar det handlar om och jag hade dött av svält annars. ;)
Decdia

2015-09-25 @ 00:17:45
URL: http://susjos.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0