Göra soppa av en vegetarisk spik

På jobb kan de gamla alltid välja mellan tre rätter till middag,
en "ordinarie" rätt, en alternativ rätt och en vegetarisk rätt.
Den vegetariska rätten brukar typ vara samma som den ordinarie,
men då med ett vegetariskt tillbehör istället för kött.
Nu är jag ju liiiite skeptisk till vegetarisk mat rent allmänt,
men jag reagerade på en middag som de gamla hade nyligen:
Kalops... och då erbjöds det även en vegetarisk variant, hrm.
 
Alltså, för mig är det som gör en kalops till just kalops är ju framförallt den där
underbart goda fonden/såsen som det blir när köttet får koka i timmar.
Utan kött i så blir det ju bara varmt vatten med lagerblad, kryddpeppar och lök?
Ja, och morötter då givetvis... för jag förutsätter att det är skånsk kalops som serveras.
Jag gjorde en smarrig ovegetarisk kalops i fredags med massor av morötter i,
grytor är verkligen supergott med det är inte vidare fotogeniskt...
Kommentarer
Postat av: Znogge

Om det vegetariska alternativet tillagas så är det inte en speciellt kunnig kock som är inblandad. Jag märker skillnaden nu på skolan. Våra vegetariska alternativ har blivit egna rätter precis som det ska vara!

2015-11-23 @ 06:31:02
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Hanneles bokparadis

Mums! Jag är duktig på sånt...

2015-11-23 @ 06:58:09
URL: http://hannelesbibliotek.blogspot.se
Postat av: åsa i åsele

Vi åt köttgryta i fredags :) vet inte skillnaden mellan kalops & köttgryta?

Även om jag tycker det lät tråkigt med vegetarisk kalops tycker jag det är bra med alternativ så de boende får välja vad de känner sig sugna på.

2015-11-23 @ 07:20:15
URL: http://naltanorrland.blogspot.se
Postat av: Ama de casa

Gott! Men jag tycker nog att du tog i lite väl mycket med morötterna där... ;-)

Gomorron!

2015-11-23 @ 08:29:05
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Jenny

Samma höstig meny serverades hos oss i helgen. Med äppelpaj till efterrätt...mums!

Svar: Efterrätt, vad lyxigt! :)
Decdia

2015-11-23 @ 09:15:14
Postat av: Comsi Comsa


Ser frestande gott ut nu får jag ställa mig att göra en gryta av något slag, bra att frysa in och bara plocka ut efter behag.

Godmorgon!

Kramen ♥

2015-11-23 @ 09:20:21
URL: http://egopyret.blogspot.com/
Postat av: Ami

Den såg verkligen god ut.....Och jag vet en som tycker extra mycket om morötter....Hon bor i huset bakom mig :D

2015-11-23 @ 10:35:11
URL: http://rendahlispanien.wordpress.com
Postat av: Mita

Mycket morötter ska det vara i kalopsen, och det är otroligt gott med den mustiga smaken och köttet som bara blir mörare till dan efter.Grytor överhuvudtaget är gott och kan varieras mycket...
Men vegetarisk kalops,hmm???
Kramar♥

2015-11-23 @ 12:24:17
URL: http://baraettliv.se
Postat av: moi

Jag förstår inte riktigt grejen med att göra om vanliga rätter till vegetariska.
Vegetarianer gillar ju inte kött, och smaken förutsätter jag. Varför inte göra helt nya annorlunda rätter?

2015-11-23 @ 15:01:00
URL: http://www.moiochjag.blogg.se
Postat av: Ditte

Vegetaris kalops har jag svårt att tänka mig....
Vegetariska rätter tycker inte jag ska efterlikna kötträtter utan ha sitt eget stuk. Jag lagar en hel del vegetariskt, men inte försöker jag få tofun att vara kött och inte något annat heller.

2015-11-23 @ 16:45:51
URL: http://akker.blogg.se
Postat av: Jessica Högberg

Grytor är underbart denna årstid!! Vegetariskt kan säkert vara gott men sällan när det är "samma"...

2015-11-23 @ 18:06:30
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Villa Freja

På jobbet har vi också tre rätter att välja mellan och valet faller ofta på vegetariskt, kyckling eller fisk. Men nej, grytor är inte snygga att fota ;)

2015-11-23 @ 19:07:52
URL: http://villa-freja.se
Postat av: Anonym

Ååååå vad gott. Speciellt när det är kallt ute...
www.anettan.blogspot.se

2015-11-23 @ 19:58:58
Postat av: Pernilla

Jag är villig att hålla med dej. Kalops är kalops och går inte att fuska till.
/P

2015-11-23 @ 22:20:57
URL: http://dogladyn.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0