Mystery box

Ordern var, "laga två rätter... du har två timmar på dig att fixa det".
Dessa var grejerna som Batman fick till sitt förfogande:
Morötter, spenat, vispgrädde, citron, ricotta, krabba, rimmat fläsk, potatis samt en vitlök.
Här kan ni börja klura på vad ni själva hade gjort för något...
 
Sen så fick han välja ytterligare två ingredienser fritt från vårt skafferi/kylskåp/frys.
Han valde att lägga till:
Medan han slet med förberedelserna så stod jag för underhållningen...
 
 Första rätten blev krabb- och ricottafyllda tortellini,
serverade med en bisque gjord på krabbfond... pyntet överst är spenat.
Huvudrätten blev salviakryddad fläskkorv serverad med potatispuré, fräst spenat
syltade morötter samt en sås (som B vägrar kalla rödvinssås).
Och betyget från domaren blev två tummar upp!
Fatta, på två timmar har han gjort korv från grunden och pastadeg...
Ja, och en jäkla massa annat med -det är verkligen skillnad på amatörer och proffs.
Kommentarer
Postat av: moi

Det var inte illa!!
Jag är djupt imponerad!

Svar: Jag med!
Decdia

2014-11-03 @ 06:24:27
Postat av: Camilla

Uj, bra jobbat! Jag hade nog inte ens grejat det på en halv dag, haha!

Svar: Inte jag heller! :)
Decdia

2014-11-03 @ 06:31:34
URL: http://radhuslivet.blogg.se
Postat av: Znogge

Imponerande minst sagt! Fast underhållningen verkade bra den med ;-)

Svar: Allt var väldigt bra helt enkelt. :)
Decdia

2014-11-03 @ 08:00:07
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Villa Freja

Å herregud, tänk att bo ihop med en kock. Haha, korvskinn liksom. Vem annan väljer det som valfri ingrediens? Vem annan HAR ens korvskinn hemma? Underbart.

Svar: Haha, vi har haft det hemma ett tag då vi tänkt göra korv ihop nån dag.
Decdia

2014-11-03 @ 08:47:06
URL: http://villa-freja.se
Postat av: Ama de casa

Men jösses... Gud vad snitsigt och gott! Men - haha - jag tänkte precis som Villa Freja, vem har väl korvskinn hemma? Annat än dom skinnen som redan har korv i sig... :-)

Gomorron!

Svar: Hihi, vi har nog ingen korv hemma... eller jo, det ligger nog en falukorv i frysen. Och Amakorv då...
Decdia

2014-11-03 @ 09:09:56
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

PS: Är det basilika där i mojiton? ;-)

Svar: Kanske... med myntasmak. ;)
Decdia

2014-11-03 @ 09:10:28
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Ami

Men vilken lyx att ha en egen kock! Förstår att det blev en lyckad kväll :)

Svar: Riktigt kul att se vad han hittade på!
Decdia

2014-11-03 @ 09:45:34
URL: http://rendahlispanien.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

sv: Det var Anders som gjorde en film av dom där bilderna utan min vetskap. Han har ju det stora (läs tvivelaktiga) nöjet att sammanställa (läs rensa) och sortera bilderna och fixa bildarkivet. När han kom till det där gänget från Charleston bläddrade han fram och tillbaka för att bestämma vilken/vilka som skulle få vara kvar. Då såg han potentialen för denna Oscars-aspirant till film ;-)

När ha visade den så skrattade jag gott. Trodde också att det var en gif först :-)

Svar: Han är uppfinningsrik den där Anders. ;)
Decdia

2014-11-03 @ 10:40:01
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

sv: När jag har tittat i menyerna så ser det ut som det finns både soppor, grytor och en hel del oidentifierbart :-) Jag gillar också tapasupplägget bättre. Även om jag äter både lunch och middag ute hela veckan så hinner jag inte med mer än 14 av dom 24 restaurangerna. GAAAHH!!! ;-)

Nej, jag har siktat in mig på två, en på fredag och en på söndag. Tycker att det är lite i dyraste laget. I och för sig blir det inte gratis med tapasen heller - men man betalar ju bara lite åt gången :-)

Svar: De gör allt vad de kan nu när turisterna börjar försvinna. :) Såg Torre på ett boende-utomlandsprogram på tv idag. Missade dock början och lite i mitten så jag såg bara inne i två hus typ.
Decdia

2014-11-03 @ 11:17:03
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Jenny

Misstänker att du var sugen på tortellini med krabba och ricotta ; ) Men korv-helt otippat!!!!!

Svar: Jag trodde typ att han skulle göra nån pastasås med hackat fläsk i. Haha! Krabban hade jag ingen aning om vad man skulle göra med, googlade och oftast doppade man bara den i aioli...
Decdia

2014-11-03 @ 18:39:17
Postat av: Hörni!

Kära nån vilken mat! :)

Svar: Jag är fortfarande i chock över korven...
Decdia

2014-11-03 @ 20:08:40
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: anette

Ser riktigt festligt ut...

Svar: Och det var det!
Decdia

2014-11-03 @ 21:01:05
URL: http://anettan.blogspot.se
Postat av: Jessica Högberg

Oj, kreativ!!

Svar: Verkligen!
Decdia

2014-11-03 @ 21:05:02
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Hjälp! Korv var nog det sista jag skulle gjort. Kan inte göra, kommer aldrig att göra och vill inte göra.
/P

Svar: Jag vill göra det en dag, men på två timmar hade jag inte gett mig på att göra det... :)
Decdia

2014-11-03 @ 22:35:20
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Mita

Åh, vilken lyx att vara gift med en kock, och vilken mat han fixade till. Jag säger som mamma,imponerad är rätta ordet...
Mojito har jag aldrig smakat, men det närmar sig...
Kramar**

Svar: Visst blir jag bortskämd lite då och då. :)
Decdia

2014-11-03 @ 23:11:31
URL: http://mitasguldkorn.blogspot.com
Postat av: Veiken

Jösses, inte dåligt alls! Impad, mycket impad!

Svar: Jag med!
Decdia

2014-11-04 @ 15:51:32
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: knodden.blogg.se

Inte illa! :D

Svar: Jag är impad. :)
Decdia

2014-11-04 @ 19:32:27
URL: http://knodden.blogg.se/
Postat av: susanne p

Imponerande! Verkligen!
Men jag undrar; vinet, drack du upp det under tiden eller...? ;)

Kram

Svar: Det var i såsen! Och sen drack vi det till maten...
Decdia

2014-11-04 @ 23:09:35
URL: http://www.susannep.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0