Bullbak

Jag har varit väldigt sugen på bullar den senaste tiden,
ostbullar för att vara exakt.
Men affärernas ostbullar är ju ett hån,
"kan innehålla spår av ost" borde de istället varna köpare om.
Så igår bakade jag egna, ostrika, ostbullar.
Dock var jag så dum att jag bara gjorde en enkel sats,
står man där och har jobbet kan man likväl göra en massa.
Som läget är nu är där inte många bullar kvar...
Ostbullar är gott.
 
Igår pysslades det också med uppstyckningen av en julskinka.
Vi handlade en stor rackare häromdagen.
Jag åt ingen skinka på julen, gillar inte att käka det sådär.
Men att ha den som kasslersubstitut fungerar utmärkt.
 Detta hamnade i en grönsaksgratäng som skrek efter lite kött.
Kommentarer
Postat av: moi

Fördelarna med att göra mycket är många.
Nackdelen är att man äter mycket....
(man=jag)

God morgon!?

Svar: Jag har krängt galet många bullar...
Decdia

2014-01-09 @ 07:02:57
URL: http://www.moiochjag.blogg.se
Postat av: anette

Ostbullar.....finns det något godare? Nä det tror jag inte. Det ser super gott ut, kan riktigt känna doften.....

2014-01-09 @ 07:19:16
URL: http://anettan.blogspot.se
Postat av: Villa Freja

Smart drag egentligen, att handla "julskinka" så här år. Väldigt praktiskt i ex. olika gratänger. Mycket gott. Ostbullar däremot, nej tack. Konstigt, jag som gillar ost annars.

2014-01-09 @ 07:19:51
URL: http://villa-freja.se
Postat av: camilla

Du får ställa dig att baka en gång till. Tänk då på att göra en extra många ;)
Men skinka på spisbröd är ju sååå gott. Även på tunnbröd!
Kram!

2014-01-09 @ 08:43:01
URL: http://cammo69.blogspot.com
Postat av: Ama de casa

Bakningen ger jag mig inte på, men jag har hittat ett recept som vi ska använda idag när "vi" ska tillaga det sista av julskinkan :-)

Gomorron!

Svar: Vad blir det för spännande grej av det då? Eller det kan jag läsa om i ett blogg nära mig? ;)
Decdia

2014-01-09 @ 09:19:27
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Camilla

Låter jättegott med ostbullar! Recept, recept :D

Svar: Inget avancerat alls! 50g jäst, 5 dl mjölk, 50g smör, 2 tsk salt och mjöl. Vanliga rutinen vid blandningen och jäsning. 250 grader. :)
Decdia

2014-01-09 @ 09:59:23
URL: http://radhuslivet.blogg.se
Postat av: Camilla

Och äntligen har jag kommit på att nyttja bloglovin-funktionen på bloggarna jag följer!

Svar: Hihi, grattis! Jag hade aldrig klarat mig utan lovin, har på tok för dåligt minne. :)
Decdia

2014-01-09 @ 09:59:59
URL: http://radhuslivet.blogg.se
Postat av: ♥ Carina ♥

Haha, ja varför skriver dom inte så? "Kan innehålla spår av ost". Dom skriver ju till och med på vissa nötpåsar "kan innehålla spår av nötter" ;)
Kram

2014-01-09 @ 11:35:13
URL: http://cinacarina.blogspot.com
Postat av: Småländskan

Åhhhhhhh vad gott med riktiga ostbullar!
Jag gillar inte att baka, men jag brukar baka rågbullar faktiskt. Mest för att barnbarnet och hans föräldrar gillar dem!

Svar: Jag gillar egentligen inte att baka med jäsdegar, all väntan gör att jag hinner tappa baksuget. Men så var jag ju väldigt sugen på ostbullar... ;)
Decdia

2014-01-09 @ 13:26:16
Postat av: Ami

Åh, ostbullar som är så gott! Har aldrig bakat det, men kanske skulle prova nu :)

Och jag förstår att du gillar kronor :) visst är det fint. Så det tycker jag absolut att du kan skaffa dig några fler. Tillslut tappar männen räkningen och ger upp ;)

2014-01-09 @ 14:59:57
URL: http://rendahlispanien.wordpress.com/
Postat av: Pernilla

Måste nog ta och kolla om de sälher ut någon färdigkokt. Billigt ska det va och när jag ändå är igång och hamstrar mat, kan jag väl hamstra skinka också.
/P

2014-01-09 @ 15:47:13
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Ama de casa

Det här blev det av julskinkan:

http://beppansallehanda.blogspot.se/2014/01/finalen.html

Jättegott! Vi valde skogschampinjoner (portobello?) och det gjorde inte saken sämre :-)

KAN komma på en blogg nära dig, fast bara kanske :-)

Svar: Det såg smarrigt ut! PortAbello tror jag de heter, eller helt enkelt skogschampinjoner. :)
Decdia

2014-01-10 @ 17:42:34
URL: http://amacasa.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0