Min dag
Idag har Suris fått mat igen.
Det här med surdeg verkar inte ett dugg avancerat,
men det gäller att ha jädrar i sig med framförhållning.
Det fungerar liksom inte att vara sugen på nybakt just den dagen.
Nä, man får sätta degen och sen vänta i
6 freaking dagar innan man får smaka på resultatet.
Har jag nämnt att jag har noll tålamod?
Jag blir också sugen på att prova. Har faktiskt aldrig satt en surdeg ... men det är väl för att jag är så ung :-)
Det ska vara snabbt och lätt färdigbrett. ;)
Jag undrar om vi överhuvudtaget skulle ha ork att vänta så länge på att baka bröd. OBS! Vi skrev jag, men det är Sibbelin som bakar. Jag är den som också äter resultatet .
Svar: Kan man ta kål på dötid? Den verkar ju redan vara tagen kål på. Ta kål på, vad kan det betyda? Ska man lägga vitkål eller blomkål på?
Du som jag har tydligen stort behov av både datorn och kameran i alla fall.
Kram/Gilla
Eller så kan man fuska, då får man äta efter bara tre dagar... ;-)
mjölkpulver har jag inte ens tänkt på ! tack för tipset :)
Hahah, inte kul och vänta ju! =P
sv: Hhahahahah, om du kallar fyllecellen min säng så ;D
Surasar är inget för mig, jag har nämligen noll framförhållning. Allt ska ske pronto, annars är inte jag med ;)
Sv: Nej, klänningen är inte till nån fest eller nåt sånt. Utan till vardags (+ fest såklart). Älskar 50-tal :)
Tack för komplimangen! Du har väl läst min programförklaring om vem jag är i min högerspalt?
Blomkål duger så bra så.
Så du har börjat smaska på degen nu då? ;)
Sv: Jag har faktiskt försökt, hahaha! ;D
Surdeg, vad drygt..hehehe
Jag skulle aldrig ha tålamod för surdeg, tycker vanliga bullar jäser alldeles för länge redan!
Nja hon vill ju ha just med marsipan/sugarpaste, gärna 3 våningar också. Inte det lättaste att få till när vi ska in i köket tillsammans. Så vi överlämnar det till en riktig bagare!
Jag har denna vecka bakat min andra omgång av surdegsbröd och vi är ganska ense i familjen....vi vill inte ha nåt annat! Jag ska idag plocka fram den igen från kylen och mata för att på lördagmorgon kunna göra en ny omgång bröd!!! Det räcker ju egentlgien att Du tar fram den från kylen dagen innan Du vill baka, men glöm inte att mata då ;)
Tålamod är en dygd och den kommer med åren :P
Man måste ha tålamod med en surdeg, den ska vårdas ömt och försiktigt,den som väntar på nåt gott.....
Kramiz!
Haha, så du har oxå fallit ner i surdegsträsket;) Min surdeg är färdig att bakas med nu=D
det hade jag aldrig pallat!!
Du är duktig som gör
(jag vill ha resultat i samma sekund som jag blir sugen)
sv: Fel! Inte sittpuff.. Gissa igen
Är det en HERMAN vi pratar om??
Huga ett sånt bestyr.
Tålamod sucks när man är sugen. Inget annat stoppar suget heller så..