Spontana familjen

Lite sådär halvspontant så slängde vi tillsammans ihop en finmiddag igår.
Vi satsade på vår favorit, förrätten, fast gånger tre...
Först ut var en klassisk råbiff, något jag aldrig ätit men varit galet sugen på att testa.
(ja, om man inte räknar de många kilo rå köttfärssmet jag fått i mig)
Jag var riktigt rädd att jag inte skulle gilla det, då jag så gärna ville tycka om det.
Men jag behövde inte oroa mig, det var helt galet gott!!!
Finhackat innanlår, salt, peppar, äggula, dijonmajonäs, rödbeta, kapris och lök.
Sen var det bergtunga, en "fin" fisk men en riktig fuling innan den blev filéad...
(B hade filé-lektion med mig innan maten, bra att kunna om man hamnar på en öde ö)
Den serverades med palsternacka, stekt fläsk, ärtpuré och vitvinssås.
Gott och smakade inte galet mycket fisk, haha.
Sist ut blev det anka, något vi båda är helt galna i här hemma...
Till den serverades det pumpapuré, syrad pumpa, rödvinssås och confiterad jordärtskocka.
(vi skulle också haft pumpacips men de glömde vi lägga på,
fast de smakade blä så det gör inget...)
Alltså, confiterad jordärtskocka var sååå gott, mathimmel!
Det är bara att koka skalade skockor i galet mycket smör tills de är mjuka.
Kommentarer
Postat av: Znogge

Inte illa en tisdagskväll :-) Klart att man ska passa på och njuta av lite gott när man har en kock i familjen!

God morgon!

Svar: Hihi, jag lagade också mat! Kan ju inte låta stackarn stå där med allt...
Decdia

2015-03-04 @ 06:42:33
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Angela

Ser sjukt gott =)

Svar: Det var det också! :)
Decdia

2015-03-04 @ 08:21:36
URL: http://angelasand.blogg.se
Postat av: Ama de casa

Ser himla gott ut! Fast jag är lite misstänksam mot råbiff... Vill helst ha den halstrad :-)

Gomorron!

Svar: De har haft gäster på restaurangen som beställt råbiff "well done"... överstekt hamburgare kallar kockarna det. :)
Decdia

2015-03-04 @ 09:07:33
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Jessica Högberg

Anka är ju sååå gott!!
"i alla enkelhet" blev ju det bra... haha

Svar: Visst är det gott! En favorit.
Decdia

2015-03-04 @ 09:17:48
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: åsa i åsele

Men hallå!! Du glömde bjuda mig på middag igår :)

Svar: Ops, sorry!
Decdia

2015-03-04 @ 10:44:57
URL: http://naltanorrland.blogspot.se
Postat av: Ami

Oh, det var ingen dålig tisdags middag....Verklig lyxigt! Men visst ska man ha lite lyx i vardagen också :)

Svar: Helt klart! Och på sätt och vis är det ju min helg eftersom jag var ledig. :)
Decdia

2015-03-04 @ 11:28:42
URL: http://rendahlispanien.wordpress.com
Postat av: Camilla

Mycket gott! Fast råbiff har jag aldrig ätit, känner mig sisådär peppad att testa fastän många säger det är gott. :)

Svar: Sååå gott det var! Men så gillar jag rå mat, carpaccio är ju supergott till exempel. :)
Decdia

2015-03-04 @ 12:25:05
URL: http://radhuslivet.blogg.se
Postat av: Moi

Det ser väldigt, väldigt gott ut!
Jag fattar ungefär hälften av tillbehören men konfiskerad jordärtskocka förstår jag! :)

Svar: Du får testa en dag, superlätt!
Decdia

2015-03-04 @ 14:37:05
URL: http://www.moiochjag.blogg.se
Postat av: Moi

Att konfiskera dem ska jag nog klara .... :)

Svar: Gå och lägg dig, du har nog fått feber...
Decdia

2015-03-04 @ 18:18:23
URL: http://www.moiochjag.blogg.se
Postat av: Lena i Wales

Allt ser gott ut, utan råbiffen, den kan jag vara utan. Har ätit det en del, men lyckas inte riktigt gilla den.
Härligt att göra vardagen till en fest! Då blir hela livet en fest!

Svar: Om man som jag jobbar hälften av helgerna så får jag ha helg mitt i veckan istället! :)
Decdia

2015-03-04 @ 18:54:33
URL: http://lenaiwales.wordpress.com/
Postat av: anette

Jag skulle vilja bo med er....

Svar: Hehe, vi får öppna ett B&B. :)
Decdia

2015-03-04 @ 21:40:03
URL: http://anettan.blogspot.se
Postat av: Mita

Mumsigt,ingen risk att man blir besviken om man kommer hem till er och äter.Fast råbiffen,hmm..den kan jag avvara..**..
Kramar**

Svar: Haha, vilka fegisar folk är!
Decdia

2015-03-04 @ 23:01:07
URL: http://mitasliv.blogg.se
Postat av: Ruth i Virginia

Hur äter man råbiffen? Ser ut som rätten inte är upplagd på en tallrik. Äggulan rinner väl ut över allting, eller vad händer? Blir det inte bara en
smet med rått kött och rått ägg?
Osofistikerade gamla tanten. :)

Svar: Vi valde att lägga maten på en skifferplatta, bara för att variera sig lite. :) Gulan rinner ja men sen tar man upp lite av den, det tillbehöret man vill ha och så kött. Men visst, lite påminner det om köttbullssmet (vilket jag gillar). Haha!
Decdia

2015-03-06 @ 13:46:50
Postat av: Ruth i Virginia

Thanks for the info! :)

Svar: :)
Decdia

2015-03-06 @ 17:21:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0