16 dagar kvar

Julen närmar sig med stormsteg nu
och Batman har ökat takten med tillagningen av julmaten.
Det är en fröjd att se honom hålla på, han älskar verkligen att pyssla med sånt här.
Igår var det kålens tur att bli tillagad -långkål, rödkål och brunkål.
(kål är gott, men jag kan ju avslöja att hemmet luktar mindre gott just nu)
 Det blev lite kontraster här hemma när Batman höll på med sitt och jag lagade middag,
supersvenne klassiskt mötte en egendesignad asiatisk wok.
 
Jag köpte ju mina livs första hyacinter nyligen,
de slog ut och var otroligt fina blommor... i typ två dagar, sen började de tacka för sig.
Ska de verkligen bli tråkiga så snabbt?
Jag kan inte komma på nåt som jag har gjort fel, de har till och med fått lite vatten.
Jag har köpt hem ett nytt gäng nu,
hoppas de håller fram tills jul annars kastar jag in hyacinthandduken.
Kommentarer
Postat av: Znogge

Hyacinter blommar snabbt så jag brukar köpa dem ett par dagar före julhelgen. Har man tur håller de över juldagen då.

God morgon!

2015-12-08 @ 06:40:22
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: åsa i åsele

Kål är inget vi har på julbordet,
har ingen aning egentligen... men tror kål är sällsynt i Norrland ;-)
alltså på julbordet :)
kål är inget vi äter speciellt ofta, typ kåldolmar/kålpudding nån gång per år.

Fick en Amaryllis av min mor häromdagen å den växer... lång tänker den tydligen bli ;-)

2015-12-08 @ 07:17:45
URL: http://naltanorrland.blogspot.se
Postat av: Ama de casa

Min mamma var nog lite sällsynt då (apropå Åsas kommentar) för hon ville alltid ha rödkål på julbordet. Men vi köpte konservburksvarianten och värmde upp. Snabbt och lätt. Mamma var dock ganska ensam om att äta den där kålen :-)

Men ni lyckades verkligen åstadkomma en kulturkrock där :-)

Gomorron!

2015-12-08 @ 08:54:12
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: moi

Jag är inte jätteförtjust i kål och har inte ätit det på många år.
Däremot tycker jag om julblommor men de tycks inte gilla mig :)

2015-12-08 @ 09:19:07
URL: http://www.moiochjag.blogg.se
Postat av: Ami

Åh, vad gott med kål! Grönkål, rödkål och brunkål....Mm, vad sugen jag blev på det nu :)

2015-12-08 @ 10:10:12
URL: http://rendahlispanien.wordpress.com
Postat av: Veiken

Vilken karl du har! Håll i honom hårt! Jag är ingen älskare av julmat, annars hade jag nog frågat om jag fick låna honom :)
Vilken tur att jag inte har investerat i hyacinter. Jag har inhandlat en del orkidéer istället! :)

2015-12-08 @ 11:52:48
URL: http://veiken.se
Postat av: Ama de casa

Ojojoj... Jag tycker lite synd om Patrik nu när jag läser Ami's kommentar ;-)

2015-12-08 @ 12:14:06
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Mita

Du är för snabb med Hyacinterna. Dom hinner blomma över innan jul om man köper dom nu. Men man kan ju njuta av dom i omgångar och köpa nya nån vecka innan jul. Vattna dom inte, och inte Amaryllisen heller om du har nån. Dom ränner bara iväg och blir gängliga. Allt dom behöver finns i löken..
Rödkål är inget jag tillagar. Det lilla vi äter här köper jag färdigt. Däremot gjorde jag kålsoppa förra veckan och jädrar vad gott det var..**
Jag säger som Veiken, håll hårt i din guldklimp till kock..
Kramar♥

2015-12-08 @ 12:16:07
URL: http://baraettliv.se
Postat av: Comsi Comsa



Ha ha ha, jag läste Amas kommentar och bröt ihop... :)))))

Kramen ♥

2015-12-08 @ 14:38:49
URL: http://egopyret.blogspot.com/
Postat av: anette

Ni är så himla flitiga. Kram Anette

2015-12-08 @ 17:17:24
URL: http://anettan.blogspot.se
Postat av: Ruth i Virginia

RÖDKÅL = JUL

Dottern lagar världens bästa rödkål med äpplen och lök och röd vinbärsgelé och vinäger.
Gillar grönkål också.
Har aldrig hört talas om brunkål.


Svar: Jag är inte så mycket för kålen på julbordet men jag får väl lära mig. :)
Decdia

2015-12-08 @ 20:56:53
Postat av: Ruth i Virginia

Googlade just brunkål. Lär ska vara brynt
grönkål.
Notering; att inte förväxlas med brunkol
Så noterat!

Svar: Brunkål är vitkål som steks och sen får puttra med sirap, vätska och en bit fläsk. :)
Decdia

2015-12-08 @ 20:59:44
Postat av: Ditte

Så mycket god kål! Vilken tillgång att ha en "egen kock" som dessutom gärna lagar mat även hemma.
Vad gäller hyacinter är flera snabbodlade och tackar snart för sig. Men försök att inte ha dem vid elementet så mår de bättre. Och ställ de nya lite svalare tills ett par dag före julafton. Och inget vatten men lite småprat med dem uppskattas.

Svar: Inget vatten aha, därför som mina blommade så snabbt. Element har vi inga i lägenheten så värme är de inte bortskämda med. :)
Decdia

2015-12-09 @ 15:17:33
URL: http://akker.blogg.se
Postat av: Susjos

Åh, din lyckost som har en kock hemma som gillar att laga julmat!! Kål är gott, men vi köper bara lite rödkål och brysselkål till jul...
Hyacinterna ska inte vattnas, däri ligger hemligheten, och så får man köpa dem närmare jul, jag köper dem så nära jul så att de inte hinner slå ut ens..det blir ju också fel! Närmare nyår börjar de blomma,haha!!

2015-12-09 @ 23:00:21
URL: http://susjos.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0