Allt är på en höft
Mmmm det låter gott men helt ärligt har jag nog aldrig fattat hur man skalar en sådan.....får nog googla det!
Jag är ingen soppmänniska heller men denna lät god! Men så gillar jag jordärtskockor.
Anette: en vanlig potatisskalare går bra.
God morgon!
Jag är inte heller en soppmänniska. Men detta är helt värt att prova.
Tack för receptet!
Kram!
Lät mycket gott!! hoppar potatisen och låter den sjuda en stund extra=)
Åh! Jordärtskockssoppa är sååå gott! Jag åt en prisbelönt sådan vid namn Bagarbysoppa på Edsbacka krog i Sollentuna (som fick en stjärna i guiden men som nog inte finns kvar längre - jo, den har återuppstått som det verkar. Tack google). Det var underbart god!
:-)
Gomorron!
Fast jag trodde faktiskt att "nr 2" var nåt annat ;-)
Det låter jättegott, men komplicerat? Jag gillar när mat går fort att laga.
Den godaste soppa jag ätit är den hummersoppa ni bjöd på. Därför avvaktar jag tills det samma händer med denna soppa....
Normalt gillar jag inte soppa men....
Likadant här. Men nu har jag sparat ditt recept och den ska provas...men inte idag.
/P
Soppa värmer gott framförallt den här årstiden. Tack för receptet!
Kram
Åh, vad god och krämig den ser ut! Det har jag aldrig smakat.
Och vad duktiga ni är :)
Ska spara receptet!
Låter riktigt gott =)
Guuuuuuu´ va gott alltså! Tror jag, nu så här innan jag lagat den. Försökte skriva ut rec., men min skrivare och jag har gjort slut, tydligen.
Jag är periodare vad gäller soppor (heter det så i flertal?), men när jag har en period önskar jag att den skulle vara längre.
Alltså, räk-, hummer-, kräft- och alla andra skaldjurssoppor är ju en dröm! MEN det gillas INTE att fusklaga dem. Senast jag bjöd barn och barnbarn på kräftsoppa var de lyriska!
Låt ropen skalla - mer soppor åt alla!
Och för att hänga på detta med att allt är på en höft, så har jag höftat till en gryta i lergrytan just nu. Lergrytan som jag "förr i världen" använde ganska ofta, men som tyvärr får stå och ledsna till långa perioder numera.
Jag hade drygt 1 kg högrev, la i lite av rotfrukterna som blev över sen igår, några lökar, morötter, palsternacka, selleri, en vitlök, oxbuljong, en skvätt rödvin och lite till av nåt jag hade hemma. Kryddade med salt, svartpeppar, kryddpeppar, nån grillkrydda, timjan och sen nån skvätt med nån kinesisk sojagrejs + vinägersojagrejs jag fått av min kinesiska granne.
Redan nu doftar det underbart!!!!
Som sagt - allt är på en höft! Det brukar bli allra bäst då.
Ropen skalla - mer höftning åt alla!
Beror på var du är och vad du vill uppnå... hade nog inte ätit dom i början... men helt ok absolut!