Mina traditioner

Julen närmar sig med stormsteg nu
och gårdagen ägnades åt traditionellt julgrejsemojs.
Som tillagning av revben och pizzaförtäring... 
Vi har knytkalas till julafton och jag har oegoistiskt nog valt att ta med mig
de grejerna på julbordet som jag själv gillar.
Revben, rökt korv, kex, leverpastej, brieost och ett gäng andra ostar.
Lägg till ägg, bröd och lightläsk och min julmåltid är fixad.
Sen har jag köpt med mig bonusgrejer som gräddfil och lök, 
bara för att jag tycker att det är så gott till kokta ägg...
Jag är verkligen ultratraditionell av mig. :)
 
Kommentarer
Postat av: Pernilla

Jag är inte mycket för julmat. Jag äter en skiva skinka, mestf för saken skull. Senapssill och grönsaker. Älskar rödkålssallad men valnötter och apelsin. Vitkålssallad med jox.....
Det blir ju jul, en då, i alla fall liksom.
/P

Svar: Traditionerna har ju många år på nacken, dags för lite nytt med!
Decdia

2014-12-23 @ 07:27:44
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Znogge

Men varför inte! Kan man påverka så gör man det :-) Därför lagade jag en vegetarisk paj i går så vet jag att något gott finns. Julmat är liksom inte min grej...

God morgon!

Svar: Samma här. :)
Decdia

2014-12-23 @ 08:58:28
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Ama de casa

Åh! Jag längtar till julmaten!

Svar: Nja... men det går an. ;)
Decdia

2014-12-23 @ 09:16:29
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Hoppsan. Tröck iväg kommentaren lite för fort... Idag ska vi fixa blomkålsjanssons, sen är vi nog förberedda inför dopparedan :-)

Gomorron!

Svar: Ah, ni kör med lite egna recept med!
Decdia

2014-12-23 @ 09:17:21
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Moi

Det gäller att vara smart och principfast!
Gissa varför jag alltid väljer att få göra köttbullar och koka ägg...
(måhända för att det är det enda jag inte behöver recept till... )

Svar: Hoppas att du gjorde riktigt fina ägg! :)
Decdia

2014-12-23 @ 09:44:22
URL: http://www.moiochjag.blogg.se
Postat av: Villa Freja

Låter gott. Det där med revben borde vi införa hos oss...

Svar: Det är en av få grejer jag äter på julbordet. Fast det beror lite på hur det är tillagat.
Decdia

2014-12-23 @ 10:26:44
URL: http://villa-freja.se
Postat av: Ami

Jag tycker det är roligt att prova lite nytt :) Och jag är inte alls traditionsbunden av mig, utan skulle mycket väl kunna sitta på julafton med en pizza :)
Men vi ska också ha knytkalas i morgon hos mamma och då blir det jag som ska göra en Janson....
Ha en mysig lillejulafton!

Svar: Jag har firat jul med pizza en gång, den julen var riktigt cool!
Decdia

2014-12-23 @ 13:04:15
URL: http://rendahlispanien.wordpress.com
Postat av: marie

Vi kör oxå knytis till julafton. Det är perfekt. Min lott blev prinskorvar..... perfekt! Och så ska jag rulla massa köttbullar.
Ha en god och fröjdefull jul! Kram

Svar: Haha, lagom avancerat! ;)
Decdia

2014-12-23 @ 21:57:19
URL: http://minatankarochord.wordpress.com
Postat av: Småländskan

Jag är världsbäst på revben! Ja, alltså på att förkoka, glacera och steka dem! Johodå! Smör, olja, soya, ingefära, honung, kryddor... fråga Batman om jag inte har rätt!
Sen är jag världsbäst på Janssons! Johodå! Potatis så klart, ansjovis, lök (som jag förstekt. Det heter nåt annat på kock-språk).Vispgrädde! Ansjovislagen över. Fråga Batman om jag inte har rätt!
Och detta, som jag hört på lokalradion, att man ska förstöra Jansson med ströbröd över...?? Fråga Batman vad han tycker om det!

Svar: I år körde vi på en lite annorlunda kryddning på glacen, men som du beskriver det så brukar vi oftast göra. Ströbröd ska man ha på Jansson säger Batman, själv äter jag inte det... men har nog aldrig sett en ströbrödslös Jansson. :) God jul på dig!!
Decdia

2014-12-23 @ 23:11:31
Postat av: Anette

Vilka goa revben....det brukar aldrig vi ha. Men så gott....

Svar: Det får bli en ny grej!
Decdia

2014-12-23 @ 23:43:44
URL: http://anettan.blogspot.se
Postat av: Ruth i Virginia

Jul = mat?

Låter himla gott och jag har blivit beordrad
att fixa Janssons till en juldagsmiddag. Tur nog
har jag en burk ansjovis kvar sen sist jag var i
Sverige. To hell with utgångsdatum!

Svar: Äsch, bakterierna kokas väl bort i ugnen. ;)
Decdia

2014-12-24 @ 01:02:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0