Trendigt

Som ni vet får jag dille på mat och käkar det sen
tills jag inte klarar av att ens se det längre.
Senaste trendmaten är tabouleh,
ett perfekt tillbehör till allt det grillade som
kommer att konsumeras i sommar.

Superlätt att göra är det dessutom.
Finhacka 3,5 dl persilja, 3-4 tomater och en rödlök.
(ev lite mynta kan man hacka i om man råkar ha det hemma)
Blanda med 1 dl kokt bulgur, salt, peppar, olivolja och pressad citron.
Låt det sen stå och dra i kylen nån timme innan förtäring.


Kommentarer
Postat av: Ama de casa

Mmmm... Nu blev jag hungrig.

:-)

2012-05-03 @ 16:47:55
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Ama de casa

Inte bara hungrig - jag blev först också :-D

2012-05-03 @ 16:48:16
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Znogge

Låter urgott och ska noteras! Tack för tipset.

2012-05-03 @ 17:25:03
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: moi

Mmmm, äntligen kan man byta ut potatissalladen. Funkar det att göra lite större mänder och ha i flera dagar??

2012-05-03 @ 18:11:57
Postat av: Gun

Jag gjorde det en gång till någon sorts libanesiska nötfärsbiffar, hummus och en kall sås med mynta i när jag ville prova laga libanesiskt. Jag tyckte myntan förstörde alltihop, men utan mynta tror jag det är hur gott som helst.

2012-05-03 @ 18:17:58
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Diana

Mamma: Min stod sig fint dagen efter i alla fall.

2012-05-03 @ 18:18:50
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Husfrun

Låter superdupergott. Det ska jag också få dille på :)

2012-05-03 @ 18:24:15
URL: http://villafreja.blogspot.com
Postat av: Susanne P

Gu så gott det lät!

Det kan du få bjuda mej på till sommaren! ;)

2012-05-03 @ 18:38:53
URL: http://Www.susannep.blogspot.com
Postat av: Thakock

Lät smaskigt. Jag håller på och längta ihjäl mej efter nypotatis :P

2012-05-03 @ 19:16:48
URL: http://briadlover.blogg.se/
Postat av: Gun

Sv: Jag blir så arg på mig själv som inte gillar allt. Tycker inte om saffran i mat heller, men tänker tvinga mig själv att äta tills jag gillar det, precis som jag gjorde med oliver och avokado. :D

2012-05-03 @ 19:23:22
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Gun

Sv: Javisst ja, förlåt. :)

2012-05-03 @ 20:09:48
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Sofie

Hoppas ni får riktigt trevligt i Rom, jag skulle verkligen vilja åka dit igen.

2012-05-03 @ 20:56:42
URL: http://amandaalexander.blogg.se/
Postat av: Fnulan

Åh måste testa!! Kommer du och lagar?

2012-05-03 @ 21:13:08
URL: http://bloggfamiljen.se/fnulan
Postat av: Malin

Ser gott ut! =)

2012-05-03 @ 22:56:00
URL: http://dahlian.blogg.se/
Postat av: Robert

Slurp... :D

2012-05-04 @ 00:36:42
Postat av: Diana

Robert: Det säger jag med. ;)

2012-05-04 @ 08:40:35
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: AnnaPannaA

Så gott!!

2012-05-04 @ 13:40:04
URL: http://annapannis.blogg.se/
Postat av: Agneta

tackar för tipset, tyvärr lär väl inte vädert locka till grillning i Åstorp denna helg? men det kommer väl fler dagar...?

2012-05-04 @ 20:34:37
URL: http://bigmarlin.blogg.se/
Postat av: Sarah

Tipsar!! Du behöver inte koka bulgurn, den blir perfekt av att bara blandas i med tomaterna från början och låta det stå och dra under tiden du finhackar persiljan ( som är det tråkigaste av allt)

2012-05-04 @ 23:59:37
Postat av: Diana

Sarah: Är du säker? Jag försökte först tillaga bulgurn som couscous (alltså bara dra i kokhett vatten) men de var på tok för knapriga så jag fick slänga in det i micron med mer vatten...

2012-05-05 @ 01:19:42
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Sarah

Jag är hundra. Har gjort bulgur massor med ggr och aldrig kokat. (svärmor som lärde mig bulgur kokar i heller aldrig för det gör dom tydligen inte i libanon)

2012-05-05 @ 07:34:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0