Decdias matlagningsskola del 1

Ni brukar bli väldigt imponerade när jag lägger ut våra matbilder
och säger hur avancerat det ser ut att vara.
Efter att ha läst detta inlägget i en blogg så slog det mig
att maten som lagas här hemma kanske är lite väl avancerad?
(ni måste klicka på länken och missa inte kommentarerna)
Så idag tänkte jag gå tillbaka till matlagningsgrunderna.
 
Hur man gör hemmagjord is.
1. Först behöver du någon slag tillagningsform, här ser ni tre alternativ.
Dessa tillagningsformar hittar man i välsorterade mataffärer.
Bli inte avskräckta om ni tycker att ankorna ser avancerade ut,
tillagningsprocessen försvåras inte alls av själva formen på isen.
2. Nästa steg är vatten. Det finns i kranen i köket.
I utlandet kan det vara så att vattnet i kranen
inte är drickbart använd istället vatten från flaska.
3. Placera tillagningsformen under kranen och sätt igång vattnet.
Fyll formen till bredden med vatten, var stadig på handen.
Väljer man att göra is med hjälp av påsen (se bild 1)
så är detta moment lite mer avancerat.
Men återigen ber jag er att inte bli avskräckta,
det finns tydliga förklaringar på förpackningen till påsen.
4. Sätt in formen i frysen, se till så att den står plant.
(du har antagligen två skåp i köket som är kalla, välj den kallaste av dem)
Sedan gäller det bara att vänta, några timmar senare har du hemmagjord is!
En garanterad snackis på festen.
Kommentarer
Postat av: Hörni!

Hahaha, tack för tipset.:D

Otroligt att det finns de som inte vet hur man vispar grädde. Lilla Mu 3 år kan det.

Godmorgon!

2012-08-13 @ 06:58:26
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Znogge

Jag som har undrat så. I alla dessa är. Äntligen vet jag :D

2012-08-13 @ 07:14:46
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Jenny

Måste formen vara gul eller bra eller vågar jag prova med en grön?

Svar: Vilka svåra frågor du ställer! Jag har bara testat gul, blå och rosa... Fast grönt är ju en blandning av blått och gult, så det borde ju gå.
Decdia

2012-08-13 @ 07:25:26
Postat av: moi

Now we are talking!

Svar: Det är ju inte alla som har lyxen att ha en ismaskin... God morgon!
Decdia

2012-08-13 @ 07:29:19
Postat av: Husfrun

Glad att du finns här som kan reda ut en del frågetecken :)

2012-08-13 @ 07:32:49
URL: http://villafreja.blogspot.com
Postat av: batsystern

haha...det blogginlägget gjorde verkligen min morgon (det amerikanska alltså), är liksom oförståligt

Svar: Man blir mörkrädd...
Decdia

2012-08-13 @ 07:50:24
Postat av: moi

Jag blev ganska glad när jag läste DITT inlägg också!!

Svar: ;)
Decdia

2012-08-13 @ 08:36:44
Postat av: ♥ Carina ♥

Vilken bra beskrivning. Bilder och allt. Sådana recept gillar jag :)

Sv; Din pappas kusins barn och dina barn blir tremänningar. Det är invecklat det här med släktskap :)

2012-08-13 @ 08:46:41
URL: http://cinacarina.blogspot.com
Postat av: Miss Juni

Tänk att man ska behöva in här - hos dej - för att få veta hemligheten bakom dom där iskuberna!!
Som jag letat i Bonneris stora familjekokbok, 7 sorters kakor och gud vet allt!
Tänkjoo!

2012-08-13 @ 08:57:29
URL: http://www.metrobloggen.se
Postat av: Miss Juni

Sv: Jajaja, jag fattar. Det lät så invecklat bara.
Men vi har det ju precis likadant hemma hos oss!
Vissa veckor går vi om varandra helt. Kenth jobbar ju oxå natt, och börjar dessutom på eftermiddagen – innan jag slutat jobba. Och kommer hem förmiddagen därpå – när jag redan är på jobb. osv osv

2012-08-13 @ 08:58:23
URL: http://www.metrobloggen.se/MissJuni
Postat av: Miss Juni

Sv: Jag igen. Och nä, det här är ingen spamning, det är jag för gammal för... ;o)

Ville bara säga att jag är säker på att vår gemensamma vän känner att du tänker på henne. Hon läser alla dom där inläggen och kommentarerna. När hon orkar.
Det kommer att ge henne lite styrka. Att orka. Att känna att hon inte är alldeles ensam i det här. Även om vi andra runtomkring inte kan göra mycket, så finns vi i alla fall där. När som helst.
Kram på dej!

2012-08-13 @ 09:01:54
URL: http://www.metrobloggen.se/MissJuni
Postat av: Ama de casa

Ajdå. Alldeles för komplicerat för mig. Ska be Anders kolla det här receptet när han vaknar.
Gomorron!

2012-08-13 @ 09:43:34
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Mia systeryster

Aha, ÄR det så man gör;))

2012-08-13 @ 09:44:09
URL: http://systerystersdagbok.blogg.se
Postat av: ♥ ♥ ♥ BAMBI - har gjort Daimkladdkaka! ♥ ♥ ♥

Haha, ungefär som inlägget som jag länkade till häromdagen... om hur man gör hemmagjord vispad grädde. Ett helt seriöst inlägg i en amerikansk matblogg!!

2012-08-13 @ 10:20:27
URL: http://bambi.alltforforaldrar.se
Postat av: Mita

Bra tips, det ska jag föra vidare till sonen och han sambo inför bröllopsfesten,hur dom lätt kan fixa egna klirrande isbitar,hehe.....
Dom där i plastpåsen gillar jag skarpt..
Kramiz♥

2012-08-13 @ 13:23:24
URL: http://mitasguldkorn.blogspot.com
Postat av: Mita

Grattis förresten till eran bröllpsdag som ni hade♥

2012-08-13 @ 13:25:15
URL: http://mitasguldkorn.blogspot.com
Postat av: moi

Vilken tur att jag har ismaskin, jag som inte är så bra på matlagning!! (jag vet att du redan påpekat det, men jag behöver smälta informationen)

Svar: Du kan visst matlagning, det är bara det att det inte är nåt intresse!
Decdia

2012-08-13 @ 14:34:36
Postat av: Thakock

Vilken tur! Jag har undrat så länge hur man gör ;D

2012-08-13 @ 17:27:47
URL: http://briadlover.blogg.se/
Postat av: Eleonore

Jag är så glad att du finns så man får lära sig såhär komplicerade saker, jag låter alltid sambon fixa isen annars ;)
Tycker det är otroligt hur folk inte kan vispa grädde, hade en kille i klassen dom aldrig skalat en räka och trodde att torrt vitt vin var pulver, vi gick i 3an på gymnasiet restaurangskola ska tilläggas...

2012-08-14 @ 08:26:56
URL: http://fikamed.wordpress.com
Postat av: Selma

Åh, sånt har även jag lagat. Det blev gott!

2012-08-14 @ 09:44:32
URL: http://frunatmaken.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0