Läsar önskningar
Ama bad om tips om hur man odlar den finaste lavendeln...
Och tja, mitt enda tips är att inte plantera den
i jord som är så våt att Atlanten ser torr ut i jämförelse.
En styck stendöd lavendel...
Gun undrade vad man gör med svinheta chillisar...
Well, det gick uppenbart inte att äta dem "au naturel"
såvidare man inte har en dödslängtan.
Så vi slängde in dem i ugnen i typ tio timmar för att torka dem
och sen ner i mixern tills det blir härligt chilipulver.
En liten nypa i maten lyfter de flesta rätter.
God morgon! Lavendel passar nog bäst i Spanien och chili i Chile. Eller?
Tänk att jag skrev om lavendel idag:) Chilipeppar har vi frön av som ska planteras i kruka i april!
Mamma: God morgon! Jo, så måste det ju vara!
Mina små gröna chilisar har försvunnit från växten?!?! Var i hela friden har de tagit vägen? Tror du att katten äter sådant?
Nämen, din lavenel ser PRECIS likadan ut som min ;-). Smart med chilin, härligt med sitt eget pulver!
Kram
Är DET DÄR en lavendel? Inte ens jag känner igen den som en sådan, och jag brukar normalt känna igen en lavendel på milsvitt avstånd...
:-)
Gomorron!
Då kanske man kan få sig lite chiliflingor av dig när det börjar närma sig "fölning" ;) Kommer inte ungen ut frivilligt åker han på en chili-bombning ;)
Smart drag med chillin.
Lavendel verkar svårodlade... mina ser mest ut som torra pinnar med lite lite grönt i.
Men det är ju underbart! Jag måste odla chillisar nästa sommar! :D
Godmorgon!
Bella: Haha, ajajajaj det kan nog bli riktigt smärtsamt. :)
Mamma: Det kan jag inte tro att han stoppat i sig, de ligger inte på golvet?
Spännande med chilin =)
Smart att göra så med chilin. Man äter inte så många i ttaget nej ;-)
Jag tror aldrig jag har sett en sån död lavndel nån gång;)
Sv: Jag har också mina aningar om att ogräset dyker upp förr eller senare. Nu hoppas vi bara på senare...
Vad duktig ni är som torkade chilin =D
sv: Haha! Visst har jag sett asiater in action när dom ska fota hela gänget... En gång i Malaysia var vi på en djurpark. Då var det en indiska som bad att vi skulle vara med på en bild framför en struts. Det är ju lite ovanligt, oftast vill man ju inte ha andra med på bilden, men vi var väl lika exotiska som strutsen kan tro.
Vi ställde snällt upp oss framför pippifågeln och då sa indiskan:
- Excuse me, sir, you're blocking the bird...
Hahaha! Vi fick inte ta FÖR stor plats, alltså :-)
Smart, ni kanske kan starta försäljning av äkta, "färsk" chili pulver?
;)
Våt lavendel och torr chili. Ett fruktigt cabernet till det kanske? ;)
SVAR: Inte till Kina & Tibet men till Nepal ska det tydligen vara enkelt att få visum (och inte så himla dyrt)
Om inte Kina öppnar Tibet så har vi bestämt oss för att skita i Kina helt och hållet, i det läget behövs det inget visum dit utan vi klarar oss med Nepal och Indien. Jävla jobb är det i vilket fall, med foton, ifyllda formulär, inbetalningar och rekommenderade brev!
Har du testat mitt tips om chili och fetaost?
Kram
Smart ju!