Det viktigaste


Till middagen igår blev det jag som var
ansvarig för efterrätten.
Testade för första gången att göra panacotta.
Jag har alltid trott att det skulle vara avancerat,
men det var ju hur lätt som helst!
I framtiden kommer jag nog att experimentera med olika smaker,
redan nu har jag idéer på någon form av kola-panacotta.


Fick ingen bra bild på panacottan så ni får nöja er med att titta på ingredienserna,
spännande va?
Blötlägg 3 gelantinblad.
Sprapa ur vaniljstång och koka upp den med 5 dl vispgrädde
och 0,5 dl strösocker. Koka i 1-2 min. Ta av plattan och i med gelantinbladen.
Sila bort vaniljstången och häll upp i portionsformar. Svalna 2 timmar.

Till detta gjorde jag en hallon- och blåbärscoulis.
Då jag tycker det är rent ofog att att bär i efterrätter
(för min del får det mer än gärna vara sött på sött)
så slängde jag i 1 dl flousocker och ett 100grams Marabouchoklad.
Hehe.

Kommentarer
Postat av: Camilla

Jag ÄLSKAR panacotta.

Har provat många olika smaker.

Favorit?

Alla!

Ha det bäst!

Kram!

2010-05-17 @ 10:21:30
URL: http://cammo69.blogspot.com
Postat av: sara - Glitterögon

Duktiga du, men det där mer gelatin tycker jag är läskigt.

2010-05-17 @ 10:54:16
URL: http://glitterogon.blogg.se/
Postat av: Marina

Är det nu så enkelt ska kanske jag också testa..?? Eller inte.. ;D Jag tycker det är lite krångligt med gelantinbladen som jag aldrig testat!

Ha en bra dag.

2010-05-17 @ 10:55:51
URL: http://gallerigavelin.blogg.se/
Postat av: Thakock

Smarrigt!



Jag har faktiskt aldrig fått göra det! Får kanske testa på det, för det är som du säger...alla säger det är skit svårt! =P

2010-05-17 @ 10:57:10
URL: http://briadlover.blogg.se/
Postat av: Thakock

sv: Hahah, du har bara snusk på hjärnan ;D

2010-05-17 @ 10:58:17
URL: http://briadlover.blogg.se/
Postat av: Camilla

Sv:Ja...gör det!

2010-05-17 @ 11:02:40
URL: http://cammo69.blogspot.com
Postat av: ansepanse

vad duktig du är

2010-05-17 @ 11:21:01
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: sara - Glitterögon

Sv: Mer läskigt med tanke på vad det är :P

2010-05-17 @ 11:28:55
URL: http://glitterogon.blogg.se/
Postat av: Thakock

sv: Nej, det tycker jag inte. En gång kanske. Det är mkt mer krämer och mousser och bakverk.

2010-05-17 @ 11:35:59
URL: http://briadlover.blogg.se/
Postat av: Gun

Jag brukar göra vit chokladpannacotta och ha hallonsås på. Det är otroligt gott och lätt att göra.

2010-05-17 @ 11:42:50
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: AMANDA FALK

Älskar pannacotta :D

Ha en helt underbar måndag i solen!

2010-05-17 @ 11:44:19
URL: http://amandafalk.se
Postat av: Gun

Sv: Ja, vi är ett gäng sjuklingar som går på kursen, hahaha! Men vi har kul, och pratar inte bara sjukdomar..:D Och det är givande att träffa andra i liknande situation. Kram tillbaka.:)

2010-05-17 @ 11:45:31
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Bara Jag

Se där!!! Tänk att något svårt egentligen kan vara lätt.... Jag har någon slags antipati mot gelantin, har en föreställning om att det är svårt/besvärligt.....

2010-05-17 @ 11:48:02
URL: http://myworldmytruth.blogg.se/
Postat av: moi

Din panacotta var otroligt god och mättade i flera timmar efteråt... Så enligt mig behöver du inte experimentera mera, MEN kan man testa din nya last kanske. Smaksätta med en uns kaffe??? Är jag galen nu?

2010-05-17 @ 11:49:28
Postat av: Dansbandsfrun

hahaha vi ÄR verkligen skapta ur samma form. Frukt o bär o annat skit kan man äta för sig. Efterrätter ska drypa av socker o choklad ;)

Sv: du skulle bara veta vilken tuffing den där dansbandsungen egentligen är ;)

Kiss, Motorhead och Iron Maiden fanns på tröjorna vid barndommen ;)

ALDRIG kommer en SVEN-INGVARS logga på detbarnet om jag så ska låta han gå näck... Puh!

Image är everything!



HAHAHAAHA skrattar fortfarande åt Batmans sås ;)

2010-05-17 @ 12:15:34
URL: http://dansbandsfrun.bloggplatsen.se
Postat av: Ellis

Det är ritkigt gott, jag brukar köpa sådan där man bara vispar pulvret med mjölk och kokar upp de, så slipper jag hela processen med gelatin och vaniljstången :D



sv: Men 12 kr är inget jag lever på, de lät kjag va kvar i kassan men ändå, att ge dricks till en servitris men inte en florist är lite sjukt?



Nu skall jag berätta om korvbrödet till syrran hahaha

2010-05-17 @ 14:47:10
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Amanda

ÄLSKAR pannacotta! <3

2010-05-17 @ 16:17:16
URL: http://medelrutanvingar.blogg.se/
Postat av: Anonym

mmmm låter ju supergott och enkelt förstås, ska nog prova detta. Ha de bra me flytten! Anna

2010-05-17 @ 17:53:31
Postat av: Anna

Va ju jag som kommentera nyss men glömde fylla i allt i stressen :)

2010-05-17 @ 17:54:06
URL: http://annaadanirsvardag.blogspot.com
Postat av: Ama de casa

Panacotta ligger liiite för nära bakning för att vara nåt som jag skulle ge mig på.

Ja, att tillreda alltså. Äta har jag inget problem med :-)

2010-05-17 @ 18:11:11
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Kadri

har aldrig provat o laga det, men nu måste jag ju försöka

2010-05-17 @ 18:11:27
URL: http://livetivillavillekulla.blogg.se/
Postat av: charlotte

jag skulle göra pannacotta med marabous dajmchoklad´kaka i. men ngn ,antagligen inga, hade ätit upp den..

2010-05-17 @ 18:34:31
URL: http://kloppan.wordpress.com
Postat av: Kaj - http://kajsworld.wordpress.com/

Kul :) kanske man ska testa...

2010-05-17 @ 19:40:21
URL: http://kajsworld.wordpress.com/
Postat av: diana

Vad fina ingredienser du har :)

2010-05-17 @ 21:45:35
URL: http://www.metrobloggen.se/diana
Postat av: Hälsporren

Åh, gud vad jag hade velat ha din pannacotta idag. Perfekt pick-me-upper-mat!!!

2010-05-17 @ 22:42:47
URL: http://halsporre.blogspot.com
Postat av: h

gott med efterrätt :D

2010-05-19 @ 17:49:07
URL: http://fattigamiljonarer.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0