Belgrad-pest längd


Har tyvärr bara suddiga bilder på tårtan. Dessutom kastade vi oss över den så detta är bara en bild på resterna.
Är en variat på Budapestlängd men vi gjorde den till schlagerfinalen, därav namnet.

Recept
6 äggvitor
3 dl socker
ca 0,5 tsk citronsaft
3 dl grädde
100 +50 g mjölkchoklad
1 förp. hallon (gärna färska)

Vispa upp skum av äggvitorna. Tillsätt socker och citronsaft pö om pö, vispa tills smeten är riktigt fast. Spritsa eller kleta ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda på 175 grader i ca 20 minuter.
Värm grädden i en kastrull på spisen. Mycket viktigt att grädden inte kokar! Häll i ca 100 gram riven eller finhackad choklad och rör om så att chokladen smälter och blandas ut med grädden. Låt den stå och svalna, gärna över natten och vispa den sen hård. Chokladgrädden måste vara helt kall innan den vispas, annars blir den inte fluffig.
Kleta ut grädden på marängbottnen (undersidan av den så att den krispiga sidan sen kommer ut). Fördela hallonen på grädden, spara några till garneringen. Rulla ihop bottnen precis som man gör med en rulltårta, ha skarven neråt. Smält resten av chokladen i micron och spritsa den på längden. Doppa botten på några hallon i chokladen och sätt dem på belgrad-pest längden. Låt svalna. Ät och njut!
Kommentarer
Postat av: Sofie

yaammmiii:D måste ja prova

2008-07-13 @ 00:07:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0